Πολιτική

Βλάσης: Η δημόσια διπλωματία, ζωτικό μέρος της επιρροής ενός κράτους

Βλάσης: Η δημόσια διπλωματία, ζωτικό μέρος της επιρροής ενός κράτους
Βλάσης: Ο υφυπουργός Εξωτερικών παρατήρησε πως «στον σημερινό διασυνδεδεμένο και ταχέως εξελισσόμενο κόσμο, στον οποίο οι πληροφορίες ταξιδεύουν με υψηλές ταχύτητες, η δημόσια διπλωματία έχει καταστεί ζωτικό μέρος της διπλωματικής επιρροής ενός κράτους».

Στην πρώτη διαδικτυακή συζήτηση της γγ Δημόσιας Διπλωματίας του ΥΠΕΞ, με συμμετοχή των διακεκριμένων καθηγητών Nicholas J. Cull και Στάθη Καλύβα, απηύθυνε χαιρετισμό ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης.

Πρόκειται για την πρώτη διαδικτυακή συζήτηση – φόρουμ, που διοργάνωσε την Πέμπτη (18 Ιουνίου) η γενική γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας, Θρησκευτικών και Προξενικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, με θέμα: «Turning the Tide: How to reverse a negative image: The case of Greece».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών συνεχάρη τους αρμόδιους για την πρωτοβουλία που πήραν

Σε χαιρετισμό του, που προβλήθηκε μέσω βίντεο, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης συνεχάρη τη γενική γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας και τον γενικό γραμματέα Κωστή Αλεξανδρή για την πρωτοβουλία να διοργανώσουν μια σειρά διασκέψεων «για αυτό το εξαιρετικά ενδιαφέρον και σημαντικό θέμα», όπως τόνισε.

Ο κος Βλάσης παρατήρησε πως «στον σημερινό διασυνδεδεμένο και ταχέως εξελισσόμενο κόσμο, στον οποίο οι πληροφορίες ταξιδεύουν με υψηλές ταχύτητες, η δημόσια διπλωματία έχει καταστεί ζωτικό μέρος της διπλωματικής επιρροής ενός κράτους» και σημείωσε πως οι αντιλήψεις έχουν σημασία στη διεθνή πολιτική και αποτελούν μια σημαντική πτυχή ήπιας ισχύος.

«Αυτές οι αντιλήψεις», συνέχισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, «είναι αρκετά δυναμικές και ρευστές, όπως δείχνουν οι πρόσφατες εξελίξεις και τόνισε πως η προώθηση της εικόνας απαιτεί συνεχή επαγρύπνηση καθώς και μεγάλη διορατικότητα που θα επιτρέψει στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να κατανοήσουν τις τρέχουσες τάσεις».

«Η Ελλάδα έχει ανακτήσει την αξιοπιστία της»

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με το ΑΠΕ, υπογράμμισε πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η ελληνική κυβέρνηση δίδουν ιδιαίτερη έμφαση στην αναμόρφωση της εικόνας της Ελλάδας στον κόσμο. Αφήνοντας πίσω της το παρελθόν, «η Ελλάδα έχει ανακτήσει την αξιοπιστία της, που αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως ένα επιτυχημένο μοντέλο οικονομικής ανάκαμψης και ανάπτυξης, μετά από χρόνια επώδυνης ύφεσης».

Περαιώνοντας τον χαιρετισμό του, ο υφυπουργός Εξωτερικών είπε πως η πρόσφατη εμπειρία του κορωνοϊού καθώς και ο τρόπος με τον οποίο η Ελλάδα ανταποκρίθηκε στις υπονομευτικές ενέργειες της Τουρκίας στον Έβρο, επιβεβαίωσαν την εικόνα της χώρας μας ως κράτους που μπορεί να λειτουργήσει ως αξιόπιστος πάροχος ασφάλειας, ικανoύ να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την περίπλοκη κρίση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments