Διεθνή

Τραμπ κορωνοϊός: «Επιβραδύνετε τα τεστ παρακαλώ»

Τραμπ κορωνοϊός: «Επιβραδύνετε τα τεστ παρακαλώ»
Τραμπ κορωνοϊός: Στην πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση για τις εκλογές του Νοεμβρίου και εν μέσω κοινωνικού αναβρασμού, ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε τις υγειονομικές αρχές να επιβραδύνουν τα τεστ του covid 19

Στην πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση για τις εκλογές του Νοεμβρίου και εν μέσω κοινωνικού αναβρασμού, ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε τις υγειονομικές αρχές να επιβραδύνουν τα τεστ του covid 19, γιατί όπως είπε τα πολλά τεστ είναι «δίκοπο μαχαίρι», καθώς οδηγούν στον εντοπισμό περισσότερων κρουσμάτων.

Από την Οκλαχόμα ξεκίνησε η προεκλογική εκστρατεία

Στην Τούλσα της Οκλαχόμα, πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση και ο Τραμπ υπερασπίστηκε τους χειρισμούς του στην υγειονομική κρίση αναφέροντας πως μέχρι τώρα στις ΗΠΑ έχουν γίνει τεστ σε 25 εκατομμύρια ανθρώπους, πολύ περισσότερα από άλλες χώρες. «Όταν κάνεις τεστ σε τέτοια έκταση, θα βρεις περισσότερους ανθρώπους θα βρεις περισσότερα κρούσματα. Έτσι είπα στους ανθρώπους μου επιβραδύνετε τα τεστ, παρακαλώ» σημείωσε ο Τραμπ στο πλήθος της προεκλογικής του συγκέντρωσης, όπου πολλοί δεν φορούσαν μάσκες.

Ο Τραμπ επιμένει για «κινέζικο ιό»

Ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και ανέφερε ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος αστειεύτηκε για το αίτημά του για επιβράδυνση των τεστ. «Προφανώς αστειευόταν. Είμαστε πρωτοπόροι στον κόσμο στα τεστ και έχουμε διεξάγει 25 εκατομμύρια», δήλωσε ο αξιωματούχος. Ο Τραμπ, που δεν παρέλειψε να μιλήσει για άλλη μια φορά για «κινεζικό ιό», τόνισε ότι οι ενέργειές του για τον αποκλεισμό εισόδου στη χώρα ταξιδιωτών από την Κίνα και την Ευρώπη βοήθησαν στη διάσωση «εκατοντάδων χιλιάδων ζωών». Αλλά είπε ότι τα «ριζοσπαστικά fake news» μέσα ενημέρωσης δεν του πίστωσαν ότι έκανε «μια εκπληκτική δουλειά», όπως την αποκάλεσε, στην αντιμετώπιση του ξεσπάσματος της πανδημίας. Σύμφωνα με την ΕφΣυν λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η συγκέντρωση η προεκλογική ομάδα του Τραμπ ανακοίνωσε ότι έξι μέλη της βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό.

Τα κρούσματα στις ΗΠΑ

Στην πραγματικότητα καταγράφεται έξαρση των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε περίπου είκοσι αμερικανικές Πολιτείες. Η επιδημία έχει μεταφερθεί από τη Νέα Υόρκη και το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας προς μια φαρδιά ζώνη από τον νότο προς τη δύση. Μετά την πτώση κάτω των 20.000, το ημερήσιο ποσοστό των νέων επιβεβαιωμένων λοιμώξεων στη χώρα έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες σε 30.000 και πάνω. Χθες καταγράφηκαν ακόμη 568 θάνατοι εξαιτίας του Covid-19 σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Πρόκειται για την δέκατη συνεχόμενη ημέρα που ο ημερήσιος απολογισμός μένει κάτω από τους χίλιους νεκρούς, ωστόσο οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα που θρηνεί τα περισσότερα θύματα παγκοσμίως εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, με 119.654 νεκρούς και 2.251.205 κρούσματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments