Πολιτική

Τσίπρας για 9χρονη που λιποθύμησε: «Τα 24 δισεκατομμύρια του κ. Μητσοτάκη δεν ξέρουμε πού έχουν πάει»

Τσίπρας για 9χρονη που λιποθύμησε: «Τα 24 δισεκατομμύρια του κ. Μητσοτάκη δεν ξέρουμε πού έχουν πάει»
Τσίπρας για 9χρονη που λιποθύμησε: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολίασε το περιστατικό που συνέβη χθες στη Ρόδο.

Η λιποθυμία ενός εννιάχρονου κοριτσιού λόγω ελλιπούς σίτισης, κόρης ξενοδοχοϋπαλλήλου που έμεινε άνεργη, γυρίζει τη χώρα μας χρόνια πίσω και φωτίζει με τα πιο σκοτεινά χρώματα αυτό που βιώνουν οι εργαζόμενοι εδώ και καιρό», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σχολιάζει πως «τα 24 δισ. του κ. Μητσοτάκη δεν ξέρουμε πού έχουν πάει, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν έχουν ενισχύσει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη», για να τονίσει ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ «για το εισόδημα έκτακτης ανάγκης που καλύπτει και τους εποχικά εργαζόμενους στον τουρισμό, είναι πιο αναγκαία από ποτέ».

Η κατάσταση της οικογένειας

Όπως αναφέρει το dimokratiki.gr, πρόκειται για την κόρη ξενοδοχοϋπαλλήλου που έχει μείνει χωρίς εργασία λόγω των εργασιακών συνθηκών που επικρατούν στο νησί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο Θανάσης Σταμούλης, πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, μιλώντας στο Open, επιβεβαίωσε το συμβάν κι αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση που βιώνει το «σμαραγδένιο νησί» από την οικονομική ύφεση που έχει επέλθει λόγω των κλειστών τουριστικών επιχειρήσεων που απασχολούν την πλειονότητα των κατοίκων του νησιού.

«Η κατάσταση είναι τραγική. Έρχονται άνθρωποι έξω από το εργατικό κέντρο της Ρόδου, για να πουλήσουν τα υπάρχοντά τους… Μου θυμίζει κατοχή η κατάσταση. Η Ρόδος είναι νεκρή πόλη. Δεν κινείται τίποτα έξω. Ειδικά το βράδυ είναι… νέκρα». Σε σχέση με το συμβάν με το κοριτσάκι που λιποθύμησε από την πείνα, μιλώντας στο Open η κα Σ. Μανιά, από τον φιλανθρωπικό σύλλογο «Αγία Σοφία» Ρόδου, επιβεβαίωσε το περιστατικό και τόνισε ότι ο σύλλογος «ήρθε σε επαφή μαζί της. Είναι αξιοπρεπέστατη κυρία, δεν ζητά λεφτά, θέλει φαγητό για τα παιδιά της και μια δουλειά για να τα ζήσει» είπε η κ. Μανιά και πρόσθεσε ότι ο σύλλογος έχει επιληφθεί του θέματος, για να έχουν τουλάχιστον αυτοί οι άνθρωποι ένα πιάτο φαγητό…

Πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια, με τη μητέρα να προσπαθεί να τα «φέρει βόλτα» έχοντας δύο παιδιά, ένα νοίκι που τρέχει και μόλις και μετά βίας το καλύπτει, ενώ έχει μείνει άνεργη, καθώς η τουριστική επιχείρηση που εργάζεται, ούτε έχει ανοίξει, ούτε πρόκειται, κατά τα φαινόμενα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments