Διεθνή

ΗΠΑ κορωνοϊός: Ρεκόρ μολύνσεων

ΗΠΑ κορωνοϊός: Ρεκόρ μολύνσεων
ΗΠΑ κορωνοϊός: Στο υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων η Αμερική από την αρχή της εξάπλωσης της επιδημίας. Ανησυχούν οι πολιτείες και σκληραίνουν τα μέτρα.

Τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων καταγράφουν οι ΗΠΑ από την αρχή της εξάπλωσης της επιδημίας. Σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters την Παρασκευή 26 Ιουνίου καταγράφηκαν τουλάχιστον 40.870 νέα κρούσματα, το υψηλότερο ημερήσιο νούμερο μέχρι τώρα. Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, το σύνολο των Αμερικανών που έχουν προσβληθεί φτάνει τους 2,48 εκατομμύρια, με την Αμερική να κατέχει ακόμα τα θλιβερά πρωτεία.

Οι αποφάσεις των πολιτειών

Ήδη αρκετές πολιτείες, από αυτές που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα εξάπλωσης, είχαν αρχίσει να παίρνουν πίσω τα μέτρα χαλάρωσης. Το ρεκόρ επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έρχεται να επιβεβαιώσει αυτές τις αποφάσεις. Ο κυβερνήτης του Τέξας, ο Γκρεγκ Άμποτ, έδωσε εντολή τα μπαρ στην πολιτεία να κλείνουν το μεσημέρι και τα εστιατόρια να περιορίζουν τους καθήμενους στις αίθουσές τους στο 50% της χωρητικότητάς τους. Οι αρχές στη Φλόριντα αποφάσισαν να κλείσουν τα μπαρ.

Αντιδράσεις για την άρση των μέτρων χαλάρωσης

Η ανακοίνωση του Άμποτ κατέλαβε εξαπίνης τους ιδιοκτήτες καταστημάτων που πωλούν αλκοολούχα ποτά, πολλοί από τους οποίους στηλίτευαν ότι ο ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης, που βρίσκεται στη δεύτερή του θητεία, δεν τους είχε προειδοποιήσει. Ο Μαρκ Μαρτίνες, ιδιοκτήτης μπιραρίας στην πόλη Λάμποκ, είπε χαρακτηριστικά πως ενημερώθηκε όταν φίλοι του έστειλαν μήνυμα στο κινητό του γύρω στις οκτώ το πρωί. «Ξόδεψα χιλιάδες δολάρια για να κάνω προμήθειες ενόψει του Σαββατοκύριακου. Θα μπορούσα να είχα πληρώσει το νοίκι μου, που οφείλω να δώσω την άλλη εβδομάδα», είπε ο 44χρονος.

«Πλησιάζαμε στο σημείο που θα καταφέρναμε να εξοφλούμε τους λογαριασμούς»

Η Τις Κέλερ, ιδιοκτήτρια ενός γκριλ και μπαρ στο Λάμποκ, επίσης δεν έκρυβε την απογοήτευσή της. «Πλησιάζαμε στο σημείο που θα καταφέρναμε να εξοφλούμε τους λογαριασμούς», είπε με πικρία. «Το να υποδεχόμαστε τους μισούς πελάτες σημαίνει πως δεν θα έχουμε αρκετές εισπράξεις για να πληρώνουμε καν τους μισθούς του προσωπικού μας, πόσο μάλλον τους λογαριασμούς». Συμπλήρωσε πως δεν έχει ιδέα για πόσο ακόμα θα μπορεί να κρατάει το εστιατόριο της ανοικτό με τους νέους κανόνες και φοβάται πως θα χρειαστεί τεράστια προσπάθεια για να αποφύγει την οικονομική καταστροφή για δεύτερη φορά φέτος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments