Πολιτική

Αλέξης Χαρίτσης: «Η κυβέρνηση οδηγεί την οικονομία και την κοινωνία σε μια πρωτοφανή περιπέτεια»

Αλέξης Χαρίτσης: «Η κυβέρνηση οδηγεί την οικονομία και την κοινωνία σε μια πρωτοφανή περιπέτεια»
Αλέξης Χαρίτσης: Σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για την οικονομία, τη λίστα των ΜΜΕ και τη Novartis, ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «υπεκφεύγει των πραγματικών ζητημάτων που απασχολούν την κοινωνία»

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μίλησε στον Ελεύθερο Τύπο και σχολίασε όλην την πολιτική επικαιρότητα των τελευταίων ημερών. Επέμεινε στο ζήτημα της οικονομίας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο, ούτε βούληση για να προστατέψει το εισόδημα της κοινωνικής πλειοψηφίας, ενώ σημείωσε ότι «η κυβέρνηση οδηγεί την οικονομία και την κοινωνία σε μια πρωτοφανή περιπέτεια που μπροστά της η κρίση που περάσαμε θα φαντάζει μια ελαφριά αναταραχή».

«Μείζον ζήτημα Δημοκρατίας» η σχέση κυβέρνησης με τα ΜΜΕ

Καταλογίζει αποτυχία της κυβέρνησης σε πολλά επίπεδα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις σχέσεις της κυβέρνησης με τα ΜΜΕ μιλώντας για “εν κρυπτώ χρηματοδότηση με σκοπό τη χειραγώγηση και τον εκβιασμό” και για “μείζον ζήτημα Δημοκρατίας “. Όσον αφορά το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για το σημερινό μιντιακό τοπίο, λέει ότι “πυροδότησε τη συζήτηση για τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος με προκλητικούς όρους αδιαφάνειας” και ότι “επιτέλεσε τον σκοπό του”.

Θυμίζει πως “ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που έβαλε τάξη στο θολό τοπίο της χρηματοδότησης των ΜΜΕ θέτοντας για πρώτη φορά συγκεκριμένα και διαφανή κριτήρια“. “Το αίτημα να δοθεί στη δημοσιότητα η λίστα χρηματοδότησης αφορά την ποιότητα της Δημοκρατίας. Και εκεί, στην ουσία της υπόθεσης, καλούνται να απαντήσουν τα κόμματα και οι φορείς του κλάδου των ΜΜΕ”, πρόσθεσε.

“Ευθύνες για το πάρτι στην Υγεία”

Για την υπόθεση της Novartis, αναφέρει: “Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την επιθυμία της κοινωνίας να έρθουν όλα στο φως. Η απόφαση – κόλαφος των αμερικανικών αρχών ισοπεδώνει όλη την προπαγάνδα περί σκευωρίας”. Προσθέτει πως η κυβέρνηση “προσπαθεί εναγώνια να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από τα πραγματικά ζητήματα, μετατρέποντας την πολιτική ζωή σε αρένα”.

Ενώ σημειώνει πως “το πραγματικό επίδικο είναι να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που εμπλέκονται στο πάρτι που έγινε σε βάρος του δημόσιου ταμείου”. “Από το συνολικό πρόστιμο των 340 εκατ. δολαρίων που καλείται να πληρώσει η Novartis, τα 310 εκατ. αφορούν αποκλειστικά και μόνο την παράνομη δραστηριότητά της στην Ελλάδα“, επισημαίνει.

“Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάσαμε ούτε στιγμή να συγκρουστούμε με τις αδιαφανείς πρακτικές του παλιού πολιτικού συστήματος. Είναι η ΝΔ με την υποστήριξη του ΚΙΝΑΛ που κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να αποπροσανατολίσουν με παρακρατικές μεθοδεύσεις, απειλές για μηνύσεις σε δημοσιογράφους και απόπειρες να τρομοκρατήσουν ακόμη και την ίδια τη Δικαιοσύνη”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments