Ελλάδα

Καταγγελία αναγνώστη: Τραγική λόγω σκουπιδιών η κατάσταση στο Αλεποχώρι

Καταγγελία αναγνώστη: Τραγική λόγω σκουπιδιών η κατάσταση στο Αλεποχώρι
Απίστευτες εικόνες από την παραλία στο Αλεποχώρι

Έντονα είναι τα παράπονα κατοίκων στο Αλεποχώρι οι οποίοι διαμαρτύρονται για την πολύ άσχημη εικόνα που δημιουργείται με τα σκουπίδια που συγκεντρώνονται κατά μήκος της Ακτής του Αλεποχωρίου, δημιουργώντας μια ανυπόφορη κατάσταση. Αναγνώστης του Pagenews.gr έστειλε φωτογραφίες που αποκαλύπτουν το σοβαρό αυτό πρόβλημα. Μάλιστα στο ηλεκτρονικό μήνυμά του αναφέρει ότι “φέτος για πρώτη φορά, συνάντησα μια αποτρόπαια θέα στις παραλίες με τόνους σκουπιδιών κατά μήκος της ακτής.

Τα περισσότερα από αυτά τα σκουπίδια ήταν πλαστικά μπουκάλια. Η κατάσταση είναι τραγική, μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που είδα παιδιά να κολυμπούν δίπλα σε σκουπίδια. Θα ήθελα σας παρακαλώ να με βοηθήσετε να σώσουμε τις παραλίες μας και να τις κάνουμε πάλι καθαρές”, επισημαίνει στο μήνυμά της η αναγνώστρια του Pagenews.gr ενώ έστειλε και φωτογραφίες από την περιοχή Ντουράκο, που ανήκει στο Δήμο Μεγάρων και δείχνουν τα σκουπίδια να έχουν κατακλύσει την πολύ όμορφη κατ’άλλα περιοχή.

Όπως αποδεικνύεται εν μέσω τουριστικής περιόδου το Αλεποχώρι Μεγάρων “πνίγεται” για ακόμα μια φορά στα σκουπίδια. Η κατάσταση που επικρατεί, σύμφωνα με τους κατοίκους δεν είναι τωρινή και δεν έχει να κάνει με τις ορδές των επισκεπτών που κυρίως κατακλύουν την περιοχή το Σαββατοκύριακο Σύμφωνα με τις καταγγελίες  σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων παραλίας, δεν υπάρχουν κάδοι σκουπιδιών, για να εξυπηρετήσουν τόσο τους κατοίκους της περιοχής που αυξάνονται τους καλοκαιρινούς μήνες όσο και τους εκατοντάδες επισκέπτες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τόνοι σκουπιδιών να συσσωρεύονται δημιουργώντας αποπνικτική κατάσταση ειδικά τώρα που ο καιρός είναι καλοκαιρινός και οι θερμοκρασίες υψηλές.

Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες η έλλειψη κάδων σκουπιδιών είναι που έχει μετατρέψει  σε απέραντη χωματερή την παραλιακή στο Αλεποχώρι Μεγάρων. Μάλιστα σύμφωνα με κατοίκους πριν κάποια χρόνια ένας ηλικιωμένος, που το σπίτι του ήταν δίπλα στους αυτοσχέδιους σκουπιδότοπους, έχασε τη ζωή του καθώς προσβλήθηκε από μικρόβιο που ήταν στα σκουπίδια. Το θέμα έχει απασχολήσει και το Δήμο Μεγάρεων με τους κατοίκους να εκφράζουν τα παράπονά τους στην Δημοτική Αρχή χωρίς όμως, δυστυχώς, να έχει βρεθεί λύση μέχρι σήμερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments