Πολιτική

Βασίλης Κικίλιας ΣΚΑΪ: Θα προστατεύσουμε τα νησιά μας

Βασίλης Κικίλιας ΣΚΑΪ: Θα προστατεύσουμε τα νησιά μας
Βασίλης Κικίλιας ΣΚΑΪ: Μέσα στους επόμενους 6 με 8 μήνες θα είναι έτοιμες ακόμη 174 ΜΕΘ και ΜΑΦ και οι κλίνες στην Ελλάδα θα φτάσουν τις 1.200 ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου και τουρίστες να έχουμε και οι εργαζόμενοι να προστατευτούν, τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι το άνοιγμα του τουρισμού θα είναι δυναμικό και θα αξιολογείται συνεχώς. «Η νησιωτικότητα είναι όρος εθνικής επιβίωσης για εμάς. Θα στηρίξουμε πάση θυσία τα νησιά μας», τόνισε ο κ. Κικίλιας, εξηγώντας ότι το σχέδιο που έχει εκπονηθεί προβλέπει αύξηση των υγειονομικών στα νησιά και ένα ισχυρό σύστημα διακομιδών, πολλαπλά τεστ και μόνιμη αξιολόγηση των δεδομένων.

«Βεβαίως, θα έχουμε και περιστατικά, είναι προφανές Θα τα αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία, με νηφαλιότητα, με επιστημονικό τρόπο και χωρίς να πανικοβάλουμε τον κόσμο», τόνισε ο υπουργός. Ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τους «άγιους» της διπλανής πόρτας, όπως χαρακτήρισε γιατρούς, νοσηλευτές, τραπεζοκόμους και καθαρίστριες του δημόσιου συστήματος υγείας.

Τόνισε ότι 2.500 επικουρικοί νοσηλευτές θα μονιμοποιηθούν, ότι προκηρύσσονται 1.500 θέσεις μόνιμων γιατρών και προσωπικού και είπε πως η κυβέρνηση «μελετά και θα υλοποιήσει» τη μετατροπή θέσεων επικουρικών ιατρών σε θέσεις επιμελητών Β. Επίσης ανέφερε ότι προχωρά η μόνιμη πρόσληψη 946 ιατρών μέσω των διαδικασιών που προβλέπουν οι νόμοι.

Στις 1.200 οι ΜΕΘ στην Ελλάδα έως το τέλος του έτους

Ο υπουργός Υγείας, τόνισε ότι σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει την Τετάρτη 1 Ιουλίου θα ανακοινωθεί η δημιουργία 174ων νέων υπερσύγχρονων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) που είναι δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Θα είναι έτοιμες στους επόμενους 6 με 8 μήνες προκειμένου έως το τέλος της χρονιάς να υπάρχουν 1.200 κρεβάτια στην Ελλάδα και να φτάσει έτσι το μέσο ευρωπαϊκό όρο των 12 κρεβατιών ΜΕΘ ανά 100.000 κατοίκους.

Η αισιοδοξία για το μέλλον

Σε άλλη του συνέντευξη ο Βασίλης Κικίλιας εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον. «Σε δέκα ημέρες, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κλείνει έναν χρόνο ζωής. Εκτός από την αντιμετώπιση της πανδημίας, θεωρώ ότι ως ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχουμε συντελέσει στο να μειωθούν προβλήματα και να αμβλυνθούν οι ανισότητες. Θυμίζω ότι, με το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, οι χαμηλοσυνταξιούχοι και αυτοί οι οποίοι πληρώνουν συμμετοχή στο φάρμακο, μέσα στο 2020 γλιτώνουν 30 εκατ. ευρώ. Θυμίζω ότι πλέον δεν ταλαιπωρούνται οι ογκολογικοί ασθενείς, με την αποστολή των φαρμάκων τους από τον ΕΟΠΥΥ στα φαρμακεία της γειτονιάς τους.

Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω ότι στην περίοδο της πανδημίας αποδεικνύεται περίτρανα ότι πολιτική δεν είναι η επικοινωνία και οι μεγαλοστομίες, αλλά τα μετρήσιμα αποτελέσματα και η ουσία σε ζωτικά θέματα που αφορούν τους συμπολίτες μας. Και με αισιοδοξία διαπιστώνω καθημερινά, ότι η περιπέτεια αυτή συμβάλλει στην περαιτέρω ωρίμανση της Δημοκρατίας μας, γεγονός που αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον. Η αξία και η προστασία της ανθρώπινης ζωής δεν μπορεί, και δεν πρέπει, να είναι πεδίο πολιτικής ή κομματικής αντιπαράθεσης. Χρειάζεται να παραμείνουμε ενωμένοι, σοβαροί και στιβαροί».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments