Αθλητισμός

Ολυμπιακός μεταγραφές: Απέκτησε τον Λιβιό Ζαν – Σαρλ

Ολυμπιακός μεταγραφές: Απέκτησε τον Λιβιό Ζαν – Σαρλ
Ολυμπιακός μεταγραφές: Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ανακοίνωσε την απόκτηση του Γάλλου Λιβιό Ζαν - Σαρλ.

Στον Ολυμπιακό ανήκει πλέον ο Λιβιό Ζαν – Σαρλ (27 χρονών, 2.05 μέτρα). Ο Γάλλος είναι και επίσημα παίκτης της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» ανακοίνωσαν την απόκτηση του πάουερ φόργουορντ.

Ο Ολυμπιακός είχε έρθει σε συμφωνία με τον Ζαν-Σαρλ εδώ και μερικές ημέρες, με τον δρόμο για την απόκτησή του να ανοίγει για τα καλά όταν ο Γάλλος έκανε opt out από το συμβόλαιό του με τη γαλλική Βιλερμπάν. «Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Λιβιό Ζαν-Σάρλ για τα επόμενα δύο χρόνια», ανέφερε η ανακοίνωση των «ερυθρόλευκων».

Το who is whο του Λιβιό Ζαν – Σαρλ

Γεννήθηκε: 08/11/1993

Υπηκοότητα: Γάλλος

Ύψος: 2.06μ.

Θέση: Φόργουορντ/Σέντερ

Προηγούμενες ομάδες: ASVEL (2011-16), Austin Spurs (2016-17), ASVEL (2017), Austin Spurs (2017-18), Malaga (2018), ASVEL (2018-20).

Διακρίσεις

Σε συλλογικό επίπεδο:

Πρωταθλητής Γαλλίας (2015-16 και 2018-19)

Κυπελλούχος Γαλλίας 2019

Σε εθνικό επίπεδο:

Ασημένιο μετάλλιο με την Εθνική Γαλλίας U20 στο Ευρωπαϊκό του 2012.

Οι περσινοί αριθμοί του: Στην Ευρωλίγκα σε 27 αγώνες είχε μέσο όρο 9.1 πόντους (87.2% βολές, 56.8% δίποντα, 31.3% τρίποντα) και 3.7 ριμπάουντ. Στο Γαλλικό πρωτάθλημα σε 25 αγώνες είχε μέσο όρο 11.6 πόντους (67.2% βολές, 62.1% δίποντα, 34.5% τρίποντα) και 4.6 ριμπάουντ».

Στιγμιότυπα με τον νέο παίκτη των «ερυθρολεύκων»

Δεύτερο «χτύπημα» μετά τον Χασάν Μάρτιν

Να θυμίσουμε ότι παίκτης του Ολυμπιακού από χθες είναι και ο Χασάν Μάρτιν. Οι Πειραιώτες ανακοίνωσαν την απόκτηση του Αμερικανού σέντερ, αν και είχαν συμφωνήσει εδώ και αρκετό καιρό και έμενε απλά το τυπικό σκέλος για να ολοκληρωθεί η μετακίνηση του παίκτη.

Ο 25χρονος σέντερ (2.01μ.) αγωνίστηκε την περίοδο που τελείωσε στην Μπουντούτσνοστ. Ο Μάρτιν είχε «δυνατά» νούμερα στο Eurocup με 13.6 πόντους, 8 ριμπάουντ, 1.8 κλεψίματα και 1.7 κοψίματα κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι. Οι φίλοι του Ολυμπιακού έχουν έναν ακόμα λόγο να χαίρονται αφού θυμίζει αρκετά τον Κάιλ Χάινς, με τους ιθύνοντες των Πειραιωτών να ευελπιστούν ότι ο Μάρτιν θα έχει την ίδια επιτυχημένη καριέρα με τον αγαπημένο small sized σέντερ που έγραψε ιστορία με τους «ερυθρόλευκους» και τώρα βρίσκεται στην Αρμάνι Μιλάνο, μετά τα χρόνια που πέρασε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Επίσης, χθες, αποχώρησαν από το λιμάνι οι: Ουέιντ Μπόλντγουιν, Μπράντον Πολ, Ντουάιτ Μπάικς και Ίθαν Χαπ. Όπως αναμενόταν, οι «ερυθρόλευκοι» ανακοίνωσαν το τέλος στη συνεργασία τους με τους τρεις πρώτους, ενώ ελεύθερος έμεινε και ο Ίθαν Χαπ, που πέρασε τη σεζόν ως δανεικός στην Ιταλία με τη φανέλα της Κρεμόνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments