Οικονομία

Τράπεζα συναλλαγές: Προβλήματα σε e-υπηρεσίες των τραπεζών

Τράπεζα συναλλαγές: Προβλήματα σε e-υπηρεσίες των τραπεζών
Τράπεζα συναλλαγές: Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε σε πελάτες της Alpha Bank για μεταφορές χρημάτων που δεν έκαναν ποτέ. Προβλήματα υπάρχουν και σε άλλες τράπεζες.

Συναγερμός σήμανε σε πελάτες της Alpha Bank όταν έλαβαν SMS για μεταφορές χρημάτων που δεν έκαναν ποτέ. Πηγές της τράπεζας καθησυχάζουν τόσο για τους λογαριασμούς, όσο και για τα προσωπικά δεδομένα. Τι συνέβη;

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής 3 Ιουλίου με μεγάλο αριθμό πελατών της τράπεζας Alpha Bank να παίρνουν στο κινητό τους μηνύματα με κωδικούς, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αναφέρονταν στα SMS πως έγιναν συναλλαγές, ακόμη και εκατοντάδων ευρώ. Όπως είναι λογικό, οι πελάτες που είδαν μηνύματα με συναλλαγές στις οποίες δεν προχώρησαν ποτέ, έπαθαν σοκ.

Ένα από τα επίμαχα sms

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, επισήμως η τράπεζα δηλώνει πως δεν πρόκειται για σοβαρό πρόβλημα, αλλά για τεχνικής φύσεως ζήτημα (κόλλησε ο Server) γι’ αυτό και στέλνονται ανεξέλεγκτα μηνύματα προς πελάτες όμως σύντομα το όλο ζήτημα θα αποκατασταθεί.

Ωστόσο, όπως είναι φυσικό έχει προκληθεί αναστάτωση στους αποδέκτες των μνημάτων, οι οποίοι φοβούνται κυβερνοεπίθεση από hackers. Πηγές της Alpha Bank διαβεβαίωναν, όπως είπαμε και πιο πάνω, ότι τα συστήματα της Τράπεζας είναι απόλυτα ασφαλή και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τα χρήματα, αλλά και τα προσωπικά δεδομένα των πελατών. Κάποιες άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για «ανάσυρση» παλιών ανενεργών κωδικών, οι οποίοι δεν σχετίζονται με τους λογαριασμούς των πελατών της τράπεζας καθώς είναι ανενεργοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, ανάλογα μηνύματα έφτασαν και σε πελάτες άλλων τραπεζών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, δεν κατάφεραν να πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικές συναλλαγές και οι κάρτες έδειχναν απενεργοποιημένες. Κατόπιν των προβλημάτων αυτών, πολλοί έσπευσαν σε ΑΤΜ της τράπεζας προκειμένου να ελέγξουν τους λογαριασμούς τους. Μέχρι τώρα, δεν έχει αναφερθεί πραγματικό πρόβλημα με τους λογαριασμούς.

Η ανακοίνωση της Alpha Bank

Η τράπεζα με αναρτήσεις της στο Twitter διευκρινίζει ότι υπάρχει τεχνικό θέμα στο σύστημα ενημέρωσης και πως δεν υφίσταται καμία επίθεση στα συστήματα ηλεκτρονικών συναλλαγών της τράπεζας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments