Διεθνή

Μίκαελ Σουμάχερ υγεία: Άσχημα νέα για τον θρύλο της Formula 1

Μίκαελ Σουμάχερ υγεία: Άσχημα νέα για τον θρύλο της Formula 1
Μίκαελ Σουμάχερ υγεία: Σύμφωνα με δημοσιεύματα, δεν είναι καλά τα νέα για τον θρύλο της Formula 1.

Σύμφωνα με την αγγλική Daily Mirror, άσχημα είναι τα νέα για τον Μίκαελ Σουμάχερ. Ο θρύλος της Formula 1 βρίσκεται τα τελευταία 6 χρόνια καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, μετά το σοβαρότατο ατύχημα στις ελβετικές Άλπεις, όταν και έχασε τον έλεγχο, κάνοντας σκι.

Ο Γερμανός θρύλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού δεν έχει καταφέρει να επανέλθει από τότε, αν και κατά διαστήματα γίνεται λόγος για βελτίωση της κατάστασής του, από τους ελάχιστους ανθρώπους που έχουν πρόσβαση σε αυτόν και την οικογένειά του, σε αυτό το διάστημα.

Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα της Mirror όμως, τα νέα για την υγεία του δεν είναι ευχάριστα, καθώς την ώρα που φέρεται να έκανε εγχείρηση με βλαστοκύτταρα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημά του, οι αναμενόμενες επιπλοκές δεν έχουν αποφευχθεί.

Έχοντας χάσει τη δυνατότητα να κινείται, οι μυς του έχουν αρχίσει να εξαφανίζονται και η μυϊκή ατροφία είναι εμφανής στο σώμα του, ενώ και η οστεοπόρωση έχει αρχίσει να τον ταλαιπωρεί πια σημαντικά. Με την οικογένειά του πάντως να συνεχίζει να τηρεί σιγή ιχθύος, τα δεδομένα γύρω από την υγεία του παραμένουν αμφισβηούμενα.

Λίγα λόγια τον Γερμανό θρύλο της Formula 1

Ο Μίχαελ Σουμάχερ (γεννημένος στις 3 Ιανουαρίου 1969) είναι Γερμανός, πρώην οδηγός της Formula 1. Υπήρξε επτά φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής, περισσότερες από κάθε άλλο οδηγό. Τον Οκτώβριο του 2012 ανακοίνωσε για δεύτερη φορά, ότι αποσύρεται από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ενώ τον Δεκέμβριο του 2013 είχε έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό, κάνοντας σκι στις γαλλικές Άλπεις. Το 2020, με αφορμή την συμπλήρωση 70 χρόνων από τον πρώτο αγώνα της Formula 1 και μετά από ψηφοφορία, ο Μίχαελ Σουμάχερ αναδείχθηκε ως η προσωπικότητα με την μεγαλύτερη επιρροή στο άθλημα, σε ολόκληρη την ιστορία του σπορ.

Το ατύχημα

Στις 29 Δεκεμβρίου του 2013, ο Μίχαελ Σουμάχερ τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι ενώ έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις. Το ατύχημα πάντως έγινε σε σημείο που βρίσκεται εκτός της πίστας που έκανε σκι. Η βοήθεια που του παρασχέθηκε ήταν άμεση. Οι τραυματιοφορείς έφτασαν κοντά του σε διάστημα οκτώ λεπτών. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο στο Μουτιέ (στις 11:53 τοπική ώρα) και ενώ ο Σουμάχερ είχε ακόμη τις αισθήσεις του. Το νοσοκομείο στο Μουτιέ δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει το συμβάν και ο Σουμάχερ μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στη γειτονική Γκρενόμπλ (στις 12:45 τοπική ώρα).

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν τα γαλλικά ΜΜΕ, τα τραύματα που έφερε ο Σουμάχερ ήταν πιο σοβαρά από  ό, τι αρχικά έδειχναν. Η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί και οι γιατροί τον υπέβαλαν σε τεχνητό κώμα. Ο Σουμάχερ υποβλήθηκε σε δύο νευροχειρουργικές επεμβάσεις, καθώς είχε εγκεφαλική αιμορραγία.

Μελέτη του βίντεο και φωτογραφικού υλικού από την κάμερα που ήταν στο κράνος του Σουμάχερ από τις γαλλικές αρχές δείχνουν πως ο Σουμάχερ δεν έκανε σκι με μεγάλη ταχύτητα την ώρα που χτύπησε. Ερευνάται αν ο Σουμάχερ μείωνε την ταχύτητά του πριν το ατύχημα, πιθανώς επειδή δεν αισθανόταν καλά.

Στις 16 Ιουνίου του 2014, η μάνατζερ του Σουμάχερ, Σαμπίνε Κεμ, προχώρησε σε ανακοίνωση όπου ενημέρωσε πως ο Σουμάχερ βγήκε από το κώμα, ενώ μεταφέρθηκε και από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ όπου νοσηλευόταν για 6 μήνες σε άγνωστο μέρος, ώστε να ξεκινήσει την αποθεραπεία του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Από τότε οι πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του είναι λίγες, ύστερα και από επιθυμία της συζύγου του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments