Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα στο εσωτερικό και σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση

Αλέξης Τσίπρας ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα στο εσωτερικό και σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση
Αλέξης Τσίπρας ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρώην πρωθυπουργός και τα στελέχη του κόμματος έδειξαν ενότητα στις τοποθετήσεις τους και την ίδια ώρα ξεκίνησαν την αντεπίθεση στον επικοινωνιακό πόλεμο με την κυβέρνηση.

Μετά από αρκετές μέρες αντιπαράθεσης και ανακοινώσεων ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε χθες στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναμενόταν ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε επίθεση με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους με τη Νέα Δημοκρατία στο “τιμόνι” της χώρας. Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι αυτός ο χρόνος: «Δεν είναι μια καλή επέτειος ούτε για μας, ούτε για τη χώρα. Ήταν ένας σκοτεινός χρόνος αυτός για την δημοκρατία , για την κοινωνία ,για την οικονομία , για τους ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά , για την μεσαία τάξη , για την νεολαία.»

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν σταμάτησε εκεί την κριτική του και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην περιβόητη λίστα Πέτσα και στα 20 εκατομμύρια ευρώ που έδωσε η κυβέρνηση στα ΜΜΕ για τις καμπάνιες “Μένουμε Σπίτι” και “Μένουμε Ασφαλείς”. Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι “θα δώσουν λόγο για τη λίστα Μητσοτάκη-Πέτσα. Καμιά επιχείρηση λάσπης δεν θα μας κάνει να δεχτούμε ως κανονικότητα την επιδρομή της κυβέρνησης”.

Κανένα θέμα με Παππά

Για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ύψωσε ασπίδα προστασίας στον Νίκο Παππά. Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον πρώην υπουργό, αλλά είναι μια επίθεση της κυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ και γι αυτό το κόμμα θα πρέπει να αντιδράσει ενωμένα και συντεταγμένα. Στην ίδια γραμμή για το συγκεκριμένο ζήτημα βρέθηκαν και άλλα σημαντικά στελέχη του κόμματος. Ο ίδιος ο Νίκος Παππάς από την πλευρά του τόνισε ότι οι επιθέσεις της κυβέρνησης θα ενταθούν το επόμενο διάστημα.

Ο Νικος Βούτσης ζήτησε το κόμμα «να αντιδράσει σαν μια γροθιά» ενώ η Όλγα Γεροβασίλη επεσήμανε ότι όταν ο αντίπαλος επιτίθεται σε έναν επιτίθεται σε όλους. Με την φράση «ως εδώ» ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση ότι το κλίμα συναίνεσης τελείωσε και ότι πλέον καθημερινά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρίσκεται εκεί που πρέπει. Δίπλα στους πολίτες, αλλά και στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Αναφερόμενος στα θέματα της επικαιρότητας μίλησε για εκστρατεία συκοφαντίας εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε: «Μαζί με το κράτος το παρακράτος, μαζί με την αστυνομία τη μαφία. Ίσως πει κάποιος σήμερα ότι χρησιμοποιώ σκληρές εκφράσεις. Όχι. Γιατί, καμιά σκληρή έκφραση δεν μπορεί να αποδώσει την ανηθικότητα της δολοφονίας χαρακτήρων που επιχειρούν, προκειμένου να στρέψουν αλλού τα φώτα της δημοσιότητας. Και όχι στα κοινωνικά ερείπια της πολιτικής τους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments