Ελλάδα

Γονείς Κρήτη: Μπέρδεψαν τα παιδιά τους – Πήγαν το υγιές στο νοσοκομείο

Γονείς Κρήτη: Μπέρδεψαν τα παιδιά τους – Πήγαν το υγιές στο νοσοκομείο
Γονείς Κρήτη: Πάνω στην ταραχή του δύο νεαροί γονείς μπέρδεψαν τα παιδιά τους και μετέφεραν το υγιές στο νοσοκομείο.

Δύο νεαροί γονείς στην Κρήτη πάνω στην ταραχή τους και εξαιτίας της ανησυχίας τους για την κατάσταση του παιδιού τους έκαναν λάθος και… μετέφεραν το υγιές παιδί στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με το cretapost.gr, οι γονείς ανησύχησαν πολύ για το παιδί τους καθώς είχε ανεβάσει πυρετό και παρουσίαζε δύσπνοια. Φοβήθηκαν όπως είναι λογικό μήπως το παιδί τους έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό και μέσα στον πανικό τους ξεκίνησαν άρον άρον για το εφημερεύον νοσοκομείο.

Το νεαρό ζευγάρι εξήγησε στους γιατρούς την κλινική εικόνα που παρουσίαζε το βρέφος. Οι γιατροί τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αντιμετώπισαν το περιστατικό ως ύποπτο για νόσο Covid-19. Εξέτασαν το μωρό, δεν διαπίστωσαν πυρετό και το οξυγόνο του ήταν εξαιρετικό (98 κορεσμό).

Απευθυνόμενοι, λοιπόν, στους γονείς είπαν ότι το παιδί δεν παρουσιάζει κανένα από τα συμπτώματα που τους περιέγραψαν εκείνοι. Τότε άκουσαν έκπληκτοι τη μητέρα να τους λέει: «Ξέρετε έχω δίδυμα και ο άντρας μου μπερδεύτηκε και έφερε το… άλλο μωρό!!!».

Τι συμβαίνει με τα παιδιά και τον κορωνοϊό

Μπορεί τα παιδιά να μην νοσούν εύκολα από κορωνοϊό, όταν όμως συμβεί οι επιπλοκές είναι πολύ σοβαρές. Σύμφωνα με το Flash.gr που αναφέρεται σε μελέτη για τη νόσηση 48 παιδιών στις ΗΠΑ, πολλά από τα οποία κατέληξαν στην εντατική, το 83% των παιδιών αυτών έπασχαν από υποκείμενο πρόβλημα υγείας, ενώ το 40% από αυτά διασωληνώθηκαν.

Κανένα από αυτά τα παιδιά δεν είχε το φλεγμονώδες σύνδρομο που μπορεί να προκαλέσει θανάσιμα καρδιολογικά προβλήματα. Τα περισσότερα, όμως, είχαν σοβαρή αναπνευστική δυσχέρεια, την οποία εκδηλώνουν πολλοί ενήλικες. Η θνησιμότητα σε αυτά τα παιδιά ήταν 4,2%.

«Η εντύπωση ότι ο κορωνοϊός δεν προσβάλλει παιδιά είναι λανθασμένη», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Δρ. Lawrence Kleinman, διευθυντής στο Τμήμα Παιδιατρικής του Τομέα Πληθυσμιακής Υγείας, Ποιότητας & Επιστήμης Ενσωμάτωσης στο Πανεπιστήμιο Rutgers του Νιου Τζέρσι. «Παρόλο που τα παιδιά είναι πιθανότερο να νοσήσουν όταν πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα, ο κορωνοϊός μπορεί να αρρωστήσει και τα υγιή. Οι γονείς πρέπει να εξακολουθήσουν να λαμβάνουν σοβαρά τον ιό υπ’ όψιν».

Τα ευρήματα της νέας μελέτης επιβεβαιώνουν δύο πράγματα:

Ο νέος κορωνοϊός προκαλεί σοβαρή νόσο σε πολύ μικρό ποσοστό παιδιών Όταν ο κορωνοϊός προκαλέσει σοβαρή νόσο, η πρόγνωση είναι σε αρκετές περιπτώσεις φτωχή

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments