Ελλάδα

Citroen: Αυτοκίνητα με ιστορία

Citroen: Αυτοκίνητα με ιστορία
Citroen: Τα αυτοκίνητα της μάρκας Citroën κατασκευάζονται από το 1919.

Τα αυτοκίνητα της μάρκας Citroën κατασκευάζονται από το 1919. Την ίδρυση της εταιρίας έκανε ο André-Gustave Citroën. Η εταιρεία πέρασε στην ιδιοκτησία του Ομίλου PSA Peugeot Citroën το 1976, και εδρεύει στο Saint-Ouen-sur-Seine, της Γαλλίας. Η εταιρεία έχει εγκαταστάσεις παραγωγής σε παγκόσμιο επίπεδο. Στις ημέρες μας, από τον συγκεκριμένο κατασκευαστή παρέχονται επιβατικά αυτοκίνητα διαφόρων κατηγοριών σε εκδόσεις χάτσμπακ, κροσόβερ, στέησον βάγκον και μίνιβαν αλλά και ελαφρά επαγγελματικά οχήματα.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων της Citroën

Η Citroën διαθέτει μια ιστορία με πολλές επιτυχίες στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού. Ο φημισμένος οδηγός αγώνων Sébastien Loeb, απέσπασε πλήθος νικών σε αγώνες, οδηγώντας τα αυτοκίνητα της Citroën. Ο συγκεκριμένος κατασκευαστής ανέπτυξε πληθώρα καινοτόμων λύσεων, όπως η αυτόματη υδροπνευματική ανάρτηση το 1954. Το συγκεκριμένο σύστημα ανάρτησης διασφάλισε ομαλότητα στην οδήγηση και τοποθετήθηκε στο επαναστατικό αυτοκίνητο DS.

Τα μοντέρνα οχήματα, που φέρουν το σήμα της Citroën, είναι εξοπλισμένα με πληθώρα χαρακτηριστικών ασφαλείας και άνεσης. Παραδείγματος χάρη, το C4 Cactus Hatch διαθέτει 10 υποβοηθήσεις οδήγησης, όπως η ενεργή πέδηση ασφαλείας (Active Safety Brake), η προειδοποίηση αναχώρησης από τη λωρίδα κυκλοφορίας (Lane Departure Warning), η παρακολούθηση προσοχής οδηγού (Driver Attention Alert), το σύστημα αναγνώρισης της κυκλοφορίας (Traffic Recognition System), η παρακολούθηση τυφλού σημείου (Blind Spot Monitor) κ.λπ.

Σχετικά με την άνεση, το αυτοκίνητο έχει θερμομονωμένη πανοραμική ηλιοροφή, βέλτιστα ηχομονωτικά υλικά, ανάρτηση με προοδευτικά υδραυλικά μαξιλάρια που απορροφά με ιδανικό τρόπο κάθε ανωμαλία του δρόμου, διασφαλίζοντας ομαλή οδήγηση τόσο για τον οδηγό, όσο και για τους επιβάτες. Τα αυτοκίνητα της μάρκας προσφέρουν παράλληλα οικονομία καυσίμου. Παραδείγματος χάρη, τα σύγχρονα χάτσμπακ C3 εξοπλίζονται με τον 3κύλινδρο εν σειρά κινητήρα PureTech των 1.2 λίτρων, με επιτάχυνση στα χλμ/ώρα σε 9,4 δευτερόλεπτα. Ο κινητήρας αυτός αποδίσει 110 ίππους και ροπή 205 Nm. Παράλληλα, η κατανάλωση καυσίμου του αγγίζει τα 5,1 λίτρα ανά 100 χλμ στον μικτό κύκλο. Ανταλλακτικά αυτοκινήτων για το Citroën μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο antallaktikaexpert.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments