Ελλάδα

Ελληνική Αγωγή: Κατέκτησε πέντε βραβεία στα Education Leaders Awards 2020

Ελληνική Αγωγή: Κατέκτησε πέντε βραβεία στα Education Leaders Awards 2020
Ελληνική Αγωγή: Μια σπουδαία επιτυχία για τη Σχολή Αρχαίων Ελληνικών, Ιστορίας και Φιλοσοφίας που διδάσκει την Αρχαία Ελληνική γλώσσα και ό,τι έχει σχέση με τον Ελληνικό Πολιτισμό.

Πέντε βραβεία κατέκτησε η «Ελληνική Αγωγή» στον ετήσιο εκπαιδευτικό θεσμό Education Leaders Awards 2020 όπου κάθε χρόνο αναδεικνύονται και επιβραβεύονται οι εκπαιδευτικοί οργανισμοί που συστηματικά επενδύουν, καινοτομούν και προβάλλουν πρότυπα σωστά για την κοινωνία δημιουργώντας κίνητρα γνώσης, σοφίας και προόδου.

Πρόκειται για μια σπουδαία επιτυχία για τη Σχολή Αρχαίων Ελληνικών, Ιστορίας και Φιλοσοφίας που διδάσκει την Αρχαία Ελληνική γλώσσα και ό,τι έχει σχέση με τον Ελληνικό Πολιτισμό. Να σημειωθεί πως η Σχολή διακρίθηκε στις εξής κατηγορίες:

  • Α.1 Καινοτομία στη Διδασκαλία: ΧΡΥΣΟ – Τίτλος Υποψηφιότητας: Αγωγή Νηπίων: Εκμάθηση των Αρχαίων Ελληνικών σε παιδιά Προσχολικής Ηλικίας
  •  Α.5 Επένδυση ανά τομέα Εκπαίδευσης : ΧΡΥΣΟ – Τίτλος Υποψηφιότητας: Επενδύοντας στη γνώση αιώνων
  • Α.2 Βέλτιστη Μαθησιακή Εμπειρία: ΑΡΓΥΡΟ – Τίτλος Υποψηφιότητας: Παιδείαν Ζήτει, να αναζητάς την παιδεία.
  • Α.4 Online & Εκπαίδευση Εξ Αποστάσεως: ΧΑΛΚΙΝΟ – Τίτλος Υποψηφιότητας: Μαθήματα για όλους, πάντα και παντού!
  • Επιπλέον, η Ελληνική Αγωγή ανακοινώθηκε ως το Ιδιωτικό Κέντρο Εκπαίδευσης της χρονιάς 2020.

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής είναι η Άννα Διαμαντοπούλου, πρόεδρος του Δικτύου για τη μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη και πρώην Υπουργός Παιδείας. Την κριτική επιτροπή αποτελούν άνθρωποι των γραμμάτων, καθηγητές και ακαδημαϊκοί υψηλού κύρους.

Λίγα λόγια για την «Ελληνική Αγωγή»

Είναι Σχολή Αρχαίων Ελληνικών, Ιστορίας και Φιλοσοφίας που διδάσκει την Αρχαία Ελληνική γλώσσα και ό,τι έχει σχέση με τον Ελληνικό Πολιτισμό σε ενηλίκους και παιδιά ήδη από το 1994. Η μέθοδος που χρησιμοποιούμε επί 25 συναπτά έτη, στηρίζεται στην ρήση του Αντισθένους «Ἀρχή Σοφίας ἡ τῶν ὀνομάτων ἐπίσκεψις». Η διδασκαλία βασίζεται στον ενεργό ρόλο της ετυμολογικής ανάλυσης των λέξεων, με στόχο να αναδειχθεί η διαχρονικότητα της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας.

Χρησιμοποιώντας την μέθοδο των «ζωντανών γλωσσών», η γλώσσα διδάσκεται σαν να ομιλείται ακόμη. Η θεωρία αυτή βασίζεται στην ιδέα ότι είναι παράλογο να μαθαίνουν οι Έλληνες ξένες γλώσσες, σε πολύ μικρή ηλικία μάλιστα, και να μην μπορούν να μάθουν την αρχαία μορφή της γλώσσας που χρησιμοποιούν καθημερινά. «Ξεκίνησα αυτό το εγχείρημα σε μία εποχή που η εκμάθηση της αρχαίας γλώσσας εθεωρείτο, από το σύνολο σχεδόν της ελληνικής κοινωνίας, υποχρεωτική σχολική αγγαρεία, με διάχυτη την πίστη ότι τα ελληνικά που μιλούμε σήμερα δεν έχουν καμία σχέση με την γλώσσα των αρχαίων κειμένων», έχει δηλώσει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Αφορά μικρούς και μεγάλους

«Θυμάμαι χαρακτηριστικά πως, η διδασκαλία τους, μάλιστα, εκλαμβανόταν ως μία στείρα και άσκοπη, επί της ουσίας, πνευματική ενασχόληση, η οποία, αν μου επιτρέπετε, θύμιζε περισσότερο μελέτη… νεκρού σώματος σε ιατρική τράπεζα ανατομίας. Υπήρχε πλήρης άγνοια ως προς το ερμηνευτικό βάθος των λέξεων, την σημασία της προσωδίας, την σοφή διάταξη των φθόγγων και των συλλαβών, την μουσικότητα του ελληνικού λόγου, την δύναμη των φιλοσοφικών εννοιών και αξιών».

Με συνέπεια, αφοσίωση και υπευθυνότητα, η Ελληνική Αγωγή προτρέπει μικρούς και μεγάλους να μάθουν και να αγαπήσουν την γλώσσα και τον πολιτισμό μας. Στη σχολή βρίσκει κανείς πολλά τμήματα ενηλίκων και παίδων, όπου διδάσκεται ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός (γλώσσα, λογοτεχνία, ιστορία, φιλοσοφία). Στα τμήματα ενηλίκων, ειδικά όσον αφορά στην εκμάθηση της αρχαίας ελληνικής γλώσσης, η φοίτησις είναι τριετής. Στο τέλος των τριών ετών, ο σπουδαστής μπορεί να μελετήσει και να κατανοήσει οποιοδήποτε κείμενο στα Αρχαία Ελληνικά, μελετώντας από το πρωτότυπο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments