Ελλάδα

Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 16 Ιουλίου: 35 νέα κρούσματα – 3939 συνολικά – Κανένας θάνατος

Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 16 Ιουλίου: 35 νέα κρούσματα – 3939 συνολικά – Κανένας θάνατος
Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 16 Ιουλίου: Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας είναι 35, ενώ δεν υπάρχει κανένας νέος θάνατος της τελευταίες ώρες.

Αυξημένος σε σχέση με εχθές είναι και πάλι ο αριθμός κρουσμάτων στη χώρα μας και το γεγονός αυτό προκαλεί ανησυχία. Μεγάλο ρόλο στην έξαρση παίζει και το άνοιγμα των συνόρων καθώς αρκετά από τα νέα κρούσματα που ανακοινώνονται είναι εισαγόμενα από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, επιβεβαιώθηκαν στην Ελλάδα 35  νέα κρούσματα με τα τα 13 να έχουν εντοπιστεί κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός πλέον ανέρχεται στους 3939. Οι πολίτες που έχουν φύγει από τη ζωή -όπως φαίνεται και στο infographic– παραμένουν 193, καθώς δεν έχει σημειωθεί κανένας νέος θάνατος τα τελευταία 24ωρα.

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 35 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3939, εκ των οποίων το 54.9% άνδρες αφορά άνδρες.

1069 (27.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2035 (51.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

14 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (21.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 78.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 123 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Εντείνονται οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου της χώρας

Ανησυχία επικρατεί στις Αρχές της χώρας για τον αυξημένο αριθμό νοσούντων τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ στη χώρα από το απόγευμα της Τρίτης έως χθες, Τετάρτη 15 Ιουλίου, επιβεβαιώθηκαν 27 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας ενώ τα συνολικά «εισαγόμενα» είναι 9. Στην Αττική το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 8 κρούσματα, ενώ ακόμη 5 στην Θεσσαλονίκη. Όσον αφορά στα υπόλοιπα, 2 εντοπίστηκαν στα Γρεβενά, 1 στην Ξάνθη, 1 στη Καστοριά και 1 στη Πάρο.

Αναλυτικά η κατανομή των 27 κρουσμάτων:

  • 4 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
  • 5 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
  • 8 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής
  • 5  κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
  • 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Γρεβενών,
  • 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,
  • 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς,
  • 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πάρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments