Πως Να

Πώς να καθαρίσω τις γυάλινες επιφάνειες

Πώς να καθαρίσω τις γυάλινες επιφάνειες
Αυτές είναι μερικές πρακτικές συμβουλές για το σπίτι και τον καθαρισμό γυάλινων επιφανειών.

Οι γυάλινες επιφάνειες, όπως είναι τα τζάμια, η ντουζιέρα και ένα τραπέζι, βρωμίζουν πολύ εύκολα με αποτέλεσμα να γεμίζουν με δαχτυλιές, μικρά σημάδια και στίγματα.

Αυτοί όμως, οι οικιακοί μπελάδες, παρότι είναι απαιτητικοί, μπορούν να αφαιρεθούν ώστε και να καθαριστεί η επιφάνεια αλλά και να μην σας ενοχλούν μόλις τα κοιτάτε. Εξάλλου, το σημαντικό με το καθάρισμα του σπιτιού είναι να μην παίρνει πολύ χρόνο και να είναι αποτελεσματικό. Για αυτό καλείσαι να βρεις το κόλπο που θα το κάνει γρήγορο και εύκολο.

Ποτέ το πρωί!

Βασικό tip είναι να μην καθαρίζεις τις γυάλινες επιφάνειες το πρωί. Όσο καλά και αν τις κάνεις, επειδή πέφτει το φυσικό φως, εκείνο του ήλιου, φαίνεται σαν να μην τις έχεις καθαρίσει και ξεκινάς και πάλι από την αρχή, προσπαθώντας να σβήσεις κάθε ατέλεια. Επίσης, καλό είναι να θυμάσαι πως πρέπει να αποφεύγεις να καθαρίζεις με χαρτί κουζίνας ή βαμβακερή πετσέτα καθώς τα χνούδια θα μείνουν στην επιφάνεια και πάλι δεν θα είναι τέλεια.

Με εφημερίδα

Εδώ λοιπόν, θα χρειαστείς τον κλασικό τρόπο με τις εφημερίδες και αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να μην πετάς τις παλιές εφημερίδες. Αφού διαβάσεις τις ειδήσεις που θες, ψέκασε με το καθαριστικό σου πάνω στην τσαλακωμένη εφημερίδα και με αυτήν καθάρισε την επιφάνεια που θέλεις. Τζάμια, καθρέφτες και τραπέζια θα λάμπουν.

Με λεμόνι

Παράλληλα, ένα χρήσιμο tip για τον καθαρισμό της γυάλινης επιφάνειας του σπιτιού σας όπως το τραπέζι, είναι πως με ένα λεμόνι, εύκολα και οικονομικά καθαρίζεις ό,τι θες. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ρίξεις τρεις με τέσσερις σταγόνες χυμό λεμονιού στο σημείο που θες και να τρίψεις με μια χαρτοπετσέτα. Γιατί δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο!

Με ξύδι

Ακόμα, το ξύδι είναι από τα λίγα πράγματα που χρησιμεύουν για πολλές διαφορετικές καταστάσεις. Δεν είναι απαραίτητο μόνο για τη σαλάτα, αλλά και για την καθαριότητα ενός καθρέφτη. Το ξύδι μπορεί να κάνει θαύματα με τα τζάμια και τους καθρέφτες και θα έπρεπε να είναι στις πρώτες σου επιλογές. Ένα διάλυμα με μισή ποσότητα ξυδιού και μισή νερού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ψεκάσεις τις γυάλινες επιφάνειες και να το χρησιμοποιήσεις όπως θα έκανες και με οποιοδήποτε άλλο καθαριστικό. Η μυρωδιά βέβαια θα μείνει για λίγο, οπότε αν σε ενοχλεί μπορείς να το χρησιμοποιείς για την εξωτερική πλευρά των τζαμιών ή φρόντισε να αερίσεις καλά την οικία σου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments