Οικονομία

Η Tesla ήρθε στην Ελλάδα – Ζητάει προσωπικό και πληρώνει πολύ καλά

Η Tesla ήρθε στην Ελλάδα – Ζητάει προσωπικό και πληρώνει πολύ καλά
Από το 2018 η αμερικανική πολυεθνική Tesla του Elon Musk μέσω θυγατρικής της στην Ολλανδία προχώρησε στην σύσταση ελληνικής εταιρίας της Tesla Greece.

Οι άνθρωποι της Tesla πριν αποφασίσουν να ιδρύσουν εταιρία στην Ελλάδα, το 2018, έβαλαν στο μικροσκόπιο και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όμως οι Έλληνες σύμβουλοι της εταιρίας κινήθηκαν με ταχύτητα και έπεισαν την πολυεθνική να επιλέξει την Ελλάδα για την δημιουργία του HUB στον Δημόκριτο στην Αθήνα.

Εδώ και λίγα 24ωρα η Tesla ανακοίνωσε μέσω της ιστοσελίδας της την είσοδο της ηλεκτροκίνησης στην ελληνική αγορά. Όπως αναφέρει η εταιρεία, οι αρμόδιοι βρίσκονται  σε αναζήτηση συνεργατών σε 2 τμήματα, έναν στο κομμάτι της Διεύθυνσης Πωλήσεων και Παράδοσης Αυτοκινήτων, καθώς και μια σειρά από νέους «Σύμβουλους Tesla» (Tesla Advisor) που θα αναλάβουν το customer support.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα στην κατηγορία “καριέρα” να επιλέξουν την Ελλάδα και να στείλουν το βιογραφικό τους. Οι τυχεροί θα εργαστούν σε έναν από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους με το μισθό να είναι αρκετά ικανοποιητικός για τα δεδομένα της εποχής.

Όπως αναφέρει το newsauto.gr  αρχικά η Tesla θα στελεχωθεί με ένα μικρό γραφείο που θα διαχειρίζεται τις εισαγωγές των αυτοκινήτων, τις παραδόσεις, το marketing και το customer support, χωρίς όμως να δημιουργήσει ξεχωριστή έκθεση. Αυτό θα γίνει σε δεύτερη φάση όταν και θα επεκταθεί σε μια κεντρική έκθεση στην Αθήνα, χωρίς όμως να περιλαμβάνει και service.

Σε κάθε περίπτωση, η αναμενόμενη τις επόμενες ημέρες ισχύς των νέων κινήτρων της ελληνικής κυβέρνησης για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, φαίνεται ότι τελικά έβαλε τέλος στους όποιους ενδοιασμούς που είχε η Tesla για είσοδο στην Ελλάδα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μέσα στο 2020 έχουν ήδη πωληθεί στη χώρα μας 2 καινούργια Tesla Model 3, παρότι δεν υπάρχει άμεση αντιπροσώπευση της εταιρείας στην Ελλάδα, δείχνοντας ότι υπάρχει εμπράκτως ενδιαφέρον για τα μοντέλα της φίρμας.

Είναι σίγουρο επίσης ότι το ρόλο του στην δραστηριοποίηση της Tesla στην Ελλάδα έχει παίξει και ο Έλληνας Κωνσταντίνος Λάσκαρης, επικεφαλής της σχεδίασης στους περίφημους ηλεκτροκινητήρες της μάρκας, με έδρα τα κεντρικά της στην Καλιφόρνια.

Βέβαια μετά και την επίσημη είσοδο της Tesla στην Ελλάδα, αναμένεται  να ξεκινήσει η συζήτηση για την κατασκευή εργοστασίου μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη χώρα μας από την εταιρεία, εκμεταλλευόμενη τα σχετικά κίνητρα που επίσης ανακοίνωσε πρόσφατα η ελληνική κυβέρνηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments