Πολιτική

Γιάννης Πλακιωτάκης Ρόδος: «Μεγιστοποιούμε τα οφέλη για κάθε νησί ξεχωριστά και συνολικά για τους κατοίκους»

Γιάννης Πλακιωτάκης Ρόδος: «Μεγιστοποιούμε τα οφέλη για κάθε νησί ξεχωριστά και συνολικά για τους κατοίκους»
Γιάννης Πλακιωτάκης Ρόδος: Τη Ρόδο επισκέφθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου και συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, τον δήμαρχο του νησιού.

Στη Ρόδο βρέθηκε χθες, Τετάρτη 15 Ιουλίου, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, την γενική γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνα Καλογήρου, την γενική γραμματέα Συντονισμού της Κυβέρνησης, Βίκυ Λοΐζου, και τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο, Θεόδωρο Κλιάρη, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νησί ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι αλλάζει ριζικά το πλαίσιο άσκησης της νησιωτικής πολιτικής. “Μεγιστοποιούμε τα οφέλη για κάθε νησί ξεχωριστά, αλλά και συνολικά για τους νησιώτες, που αποτελούν το 15% του πληθυσμού της χώρας μας” σημείωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του.

Αναλυτικά όσα είπε από την Ρόδο ο υπουργός:

«Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ και να συζητήσω με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, τον δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνιο Καμπουράκη, τους τοπικούς βουλευτές, την κα Μίκα Ιατρίδη και τον κ. Ιωάννη Παππά, αλλά και εκπροσώπους φορέων, για την επανεκκίνηση της κοινωνικής, οικονομικής και τουριστικής δραστηριότητας στη Ρόδο και γενικότερα στα Δωδεκάνησα. Όπως είναι γνωστό με σχέδιο Νόμου που έχουμε ήδη παρουσιάσει, αλλάζει ριζικά το πλαίσιο άσκησης της νησιωτικής πολιτικής στη χώρα μας. Από τις αποσπασματικές παρεμβάσεις, προχωρούμε σε ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό, με τη χρήση συγκεκριμένων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Μεγιστοποιούμε τα οφέλη για κάθε νησί ξεχωριστά, αλλά και συνολικά για τους νησιώτες, που αποτελούν το 15% του πληθυσμού της χώρας μας. Στην προσπάθεια αυτή, επιζητούμε και υπολογίζουμε στη σύμπραξη των τοπικών κοινωνιών. Περιφέρειες, Δήμοι, Φορείς, οργανωμένα σύνολα και φυσικά οι νησιώτες, μπορούν να συνεισφέρουν ώστε να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».

Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Πλακιωτάκης είχε επισκεφθεί και την Χίο από όπου είχε σημειώσει:

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ, για να επαινέσω και να εκφράσω τις ευχαριστίες όλων μας, πολιτικής ηγεσίας και πολιτών, στις γυναίκες και τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος για την πολύτιμη προσφορά τους στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων της πατρίδας μας. Ενισχυμένο με σύγχρονα μέσα και πρόσθετο προσωπικό, το Λιμενικό Σώμα, είτε με είτε χωρίς κορωνοϊό, βρίσκεται σε μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα και με αυξημένες περιπολίες, λειτουργεί αποτελεσματικά, με αποφασιστικότητα και σεβασμό στο διεθνές δίκαιο.

Όταν η Τουρκία παίζει με την ανθρώπινη ζωή, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί δυστυχισμένους ανθρώπους για να προωθήσει γεωστρατηγικές επιδιώξεις, η Ελλάδα δίνει καθημερινά μαθήματα αποφασιστικότητας, νομιμότητας προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Σε αυτή την κατεύθυνση, με τη βοήθεια των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments