Ελλάδα

Ο Μόσιαλος ανέβασε το post της χρονιάς για την μάσκα και τα εσώρουχα

Ο Μόσιαλος ανέβασε το post της χρονιάς για την μάσκα και τα εσώρουχα
Μόσιαλος μάσκα: Επειδή από αύριο η χρήση της μάσκας καθίσταται υποχρεωτική και στα σούπερ μάρκετ, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας μας υπενθυμίζει το πως πρέπει να τη φοράμε με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Μια ανάρτηση που σίγουρα θα συζητηθεί είναι εκείνη του Ηλία Μόσιαλου η οποία μας θυμίζει με ένα τρόπο που δεν θα ξεχ’ασουμε σίγουρα πως πρέπει να εντάξουμε και πάλι στην καθημερινότητα μας τη χρήση της μάσκας.

Η μάσκα όπως έγινε γνωστό σήμερα γίνεται υποχρεωτική από το Σάββατο, 18.07.2020, στα σούπερ μάρκετ για εργαζόμενους και πελάτες και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας για τον κορωνοϊό στους διεθνείς οργανισμούς. Ο καθηγητής ωστόσο  μας “μύησε” στην σωστή χρήση της!

Τι έκανε συγκεκριμένα ο κ. Μόσιαλος; Έβαλε στο Facebook μια φωτογραφία με οδηγίες για την σωστή χρήση της μάσκας. Οδηγίες που περιλαμβάνουν τα… κοινά στοιχεία της μάσκας και του εσωρούχου.

Ωστόσο εκτός από τον επικό τρόπο για να μην ξεχνάμε τη μάσκα μας ενημερώνει για την χρησιμότητά της

Τη σημασία της χρήσης μάσκας κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού δείχνει μέσα από μία εικόνα στο Facebook ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας του LSE Ηλίας Μόσιαλος. Εξηγεί για πιο λόγο πρέπει να φοράμε όλοι τόσο για να προστατέψουμε του άλλους όσο και εμάς από τον νέο ιό.

«Οι μάσκες μειώνουν τη μετάδοση μέσω αέρα. Μολυσματικά μικροσκοπικά σταγονίδια και σωματίδια αερολυμάτων μπορούν να απελευθερωθούν κατά την αναπνοή και την ομιλία από ασυμπτωματικά μολυσμένα άτομα. Η μη κάλυψη μεγιστοποιεί την έκθεση στον ιό, ενώ η καθολική κάλυψη έχει ως αποτέλεσμα τη λιγότερη έκθεση» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτηση.

«Μπαίνουμε σε περίοδο δυσκολιών, έχουν χτυπήσει τα καμπανάκια, αυξάνονται και τα εισαγόμενα κρούσματα και τα εγχώρια κρούσματα κορωνοϊού. Είμαστε σε μια κρίσιμη περίοδο. Και πρέπει να καταλάβουμε ότι ο κορωνοϊός δεν έχει φύγει» τόνισε νωρίτερα μιλώντας στο ΟPEN ο παθολόγος-λοιμωξιολόγος και μέλος των Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Μάριος Λαζανάς.

Ο λοιμωξιολόγος τόνισε τη σημασία της χρήσης μάσκας.

«Αυτή τη στιγμή, θεωρούμε ότι επειδή μπαίνουμε σε μια δύσκολη εποχή το πιο βασικό μέτρο, μιας και δεν έχουμε φάρμακα και εμβόλια, είναι η πρόληψη. Η πρόληψη αφορά στις αποστάσεις, τη χρήση μάσκας και το καλό πλύσιμο των χεριών. Η μάσκα είναι αυτή τη στιγμή ένα πολύ βασικό μέτρο και πρέπει να καθιερωθεί και στους υπόλοιπους κλειστούς χώρους που δεν είχε καθιερωθεί» ανέφερε.

Στη συνέχεια έφερε το παράδειγμα των σούπερ μάρκετ όπου πρότεινε να γίνει υποχρεωτική η χρήση της. Παράλληλα, είπε ότι εκτός της χρήσης της μάσκας, πρέπει να γίνουν πιο εντατικοί έλεγχοι από εδώ και πέρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments