Ελλάδα

Πέτσας κορωνοϊός: «Το πρόβλημα είναι εκεί που υπάρχουν όρθιοι και συγχρωτισμός»

Πέτσας κορωνοϊός: «Το πρόβλημα είναι εκεί που υπάρχουν όρθιοι και συγχρωτισμός»
Πέτσας κορωνοϊός: «Η χαλάρωση είναι κακός σύμβουλος. Προσέχουμε για να περάσει το καλοκαίρι με τις λιγότερες δυνατές αναταράξεις» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ο εσωτερικός εφησυχασμός έφερε την αύξηση των νέων κρουσμάτων στην χώρα, δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο να παρθούν νέα μέτρα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που ήταν καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, δεν είδε καμία χαλάρωση των μέτρων από πλευράς ελέγχων, ωστόσο ανακοίνωσε την δημιουργία και λειτουργία ενός συντονιστικού οργάνου ώστε να υπάρχει από εδώ και στο εξής ένα ενιαίο πρόγραμμα με περισσότερους ελέγχους ώστε να μην υπάρχει και επικάλυψη!

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι «τα εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού είναι μια πηγή ανησυχίας αλλά ο μεγαλύτερος εχθρός είναι ο εφησυχασμός στο εσωτερικό» συμπλήρωσε και ανέφερε ότι εάν και όταν υπάρχει σύσταση από τους ειδικούς τότε θα προσαρμόσουμε τα μέτρα. «Το πρόβλημα όμως είναι εκεί που υπάρχουν όρθιοι εκεί που υπάρχει συγχρωτισμός (ΜΜΜ, κλαμπ και μπιτς μπαρ) και θα δούμε ξανά τι θα κάνουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Για τους νέους – που έβαλε ξανά στο κάδρο- πρόσθεσε ότι «κανείς δεν είναι άτρωτος στον ιό, ούτε οι νέοι για αυτό η χαλάρωση είναι κακός σύμβουλος».

Τέλος ανέφερε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί την κατάσταση στα νοσοκομεία και «μας ενδιαφέρει πολύ το Rt, ο ρυθμός μετάδοσης που εξακολουθεί να είναι κάτω από την 1 μονάδα αλλά και το ποσοστό των θετικών κρουσμάτων επί τον εισαγόμενο αριθμό επισκεπτών. Αν αυτό ξεφύγει από ένα επίπεδο και πάνω τότε θα είμαστε έτοιμοι να πάρουμε παραπάνω μέτρα» είπε με νόημα.

Τι είχε πει για την αύξηση κρουσμάτων στη χώρα

Σχετικά με αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού και την έκτακτη σύσκεψη σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ανέφερε ότι «Θέλουμε εγρήγορση και όχι χαλάρωση. Έχουμε προσπαθήσει τις τελευταίες ημέρες να χτυπήσουμε μια μεγάλη καμπάνα κινδύνου, όχι μόνο για τα εισαγόμενα κρούσματα που λίγο πολύ ήταν αναμενόμενα, αλλά από τον εσωτερικό εφησυχασμό και η σύσκεψη η απογευματινή που θα γίνει έχει να κάνει με την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού λίγο πριν την κορύφωση της φετινής καλοκαιρινής σεζόν, στις Αρχές που αναλάβει να ελέγχουν την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των υφιστάμενων μέτρων να το κάνουν αποτελεσματικά. Δηλαδή, θέλουμε το πλέγμα των ελέγχων ιδίως όσον αφορά το προσωπικό στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τις απαραίτητες αποστάσεις και τα μέτρα ασφαλείας και τη χρήση μασκών στα ΜΜΜ, να είναι αποτελεσματικοί αυτοί οι έλεγχοι».

«Έγιναν έλεγχοι το τελευταίο διάστημα, δεν μας λέει κάτι ο αριθμός, μας λέει η συμμόρφωση. Βλέπουμε ότι υπήρχαν αρκετές παραβάσεις. Θέλουμε να επεκτείνουμε το δίκτυο παντού, ώστε να νιώθουν όλοι ότι δεν είναι περίοδος χαλάρωσης. Δεν ξεμπερδέψαμε με τον κορωνοϊό. Είναι εδώ και τρέφεται από την χαλάρωσή μας. Οι Αρχές που έχουν επιφορτιστεί με τους ελέγχους έχουν διπλό καθήκον αυτό το διάστημα και να επιβάλλουν την τήρηση των μέτρων και να νιώθει ο πολίτης ότι είναι πάνω από το πρόβλημα» συμπλήρωσε.

Αναφορικά με ένα ενδεχόμενο νέο lockdown είπε ότι «για γενικό lockdown δεν υπάρχει ανησυχία αυτή τη στιγμή, για τοπικό lockdown, έχουμε πει ότι δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε για λόγους δημόσιας υγείας και προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Αυτό που πρέπει να έχουμε υπόψιν μας είναι ότι τα εισαγόμενα κρούσματα είναι συγκεντρωμένα στις χερσαίες πύλες εισόδου και συγκεκριμένα στον Προμαχώνα. Περιχαρακώνουμε αυτό με το μοριακά τεστ και θα μειωθούν κάπως οι ροές, αλλά θα είναι πιο ασφαλείς όσοι έρχονται».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments