Οικονομία

Θερινές εκπτώσεις 2020: Ανοικτά σήμερα Κυριακή τα καταστήματα

Θερινές εκπτώσεις 2020: Ανοικτά σήμερα Κυριακή τα καταστήματα
Θερινές εκπτώσεις 2020: Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας διαφέρει από τους κατά τόπους εμπορικούς συλλόγους.

Ανοικτά είναι σήμερα Κυριακή 19 Ιουλίου τα καταστήματα, στο πλαίσιο των θερινών εκπτώσεων για το 2020.

Όπως αναφέρεται, το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας, από κατά τόπους εμπορικούς συλλόγους, είναι από τις 11:00 έως και τις 18:00. Ωστόσο, κάποια μεγάλα εμπορικά κέντρα και πολυκαταστήματα εφαρμόζουν ωράριο λειτουργίας από τις 11:00 μέχρι και τις 20:00.

Αντιδρά η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος 

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος με ανακοίνωσή της ζητάει να μην λειτουργούν τα καταστήματα τις Κυριακές καθώς «η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας στο εμπόριο αποδείχτηκε ένα αναποτελεσματικό και αποτυχημένο μέτρο για την αύξηση του τζίρου».

Η ομοσπονδία υποστηρίζει στην ανακοίνωσή της ότι: «όπως και στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, η υποτίμηση της εργασίας παρουσιάστηκε ως «ανάπτυξη» και ως ο μοναδικός δρόμος για την έξοδο από την κρίση, έτσι και τώρα μέσω του προγράμματος «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», επιδιώκεται η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η διεύρυνση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης και οι μειώσεις των μισθών».

Επίσης, εκτιμά ότι σε αυτή τη χρονική περίοδο η καταναλωτική δυνατότητα είναι χαμηλή και επιπλέον το περιβάλλον γίνεται δυσμενέστερο λόγω της έλλειψης τουρισμού. Οπότε, σύμφωνα με την ομοσπονδία, δεν ισχύει ότι η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή θα τονώσει την αγορά.

 Το εμπόριο περιμένει σημαντική μείωση του τζίρου

Σημαντική μείωση του τζίρου περιμένει για εφέτος το εμπόριο από τις θερινές εκπτώσεις στις αγορές της Αττικής. Στις εκτιμήσεις του για το θέμα ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης αναφέρει ότι ο στόχος για εφέτος είναι να περιοριστεί το σοκ της μείωσης του τζίρου στο -12% και των απωλειών κερδών στο -39%.

«Όπως όλα δείχνουν, βαθύ θα είναι το αποτύπωμα της πανδημίας στις φετινές θερινές εκπτώσεις, με την αγοραστική κίνηση στην Αττική να συνεχίζει υποτονικά, αντίστοιχα με τα επίπεδα του διαστήματος που έχει μεσολαβήσει από τη πλήρη άρση του lockdown. Ο τζίρος του λιανεμπορίου κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, που διενεργούνται οι τακτικές θερινές εκπτώσεις, διαμορφώνεται μεσοσταθμικά τη τελευταία δεκαετία στα 6 δισεκατομμύρια ευρώ, καταγράφοντας όμως, από έτος σε έτος σημαντικές αυξομειώσεις».

Είναι αναμενόμενο πως «η χρονιά που διανύουμε, θα μας γυρίσει σίγουρα αρκετά χρόνια πίσω, χωρίς ακόμα να γνωρίζουμε πόσο. Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα οικονομικά στοιχεία είναι βέβαιο πως φέτος, η ανοδική τάση, που είχε εμφανισθεί το καλοκαίρι του 2014, όταν για πρώτη φορά από το 2009 είχε καταγραφεί αύξηση του τζίρου τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, θα διακοπεί, λόγω κορωνοϊού».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments