Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Πέθανε 68χρονος στην Πάτρα – 195 οι νεκροί

Κορωνοϊός Ελλάδα: Πέθανε 68χρονος στην Πάτρα – 195 οι νεκροί
Κορωνοϊός Ελλάδα: Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο 68χρονος άντρας είχε υποκείμενο νόσημα.

Νεκρός ένας άνδρας 68 ετών από κορωνοϊό στη χώρα μας. Ο ασθενής, αλβανικής καταγωγής, κατέληξε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου στις 15.45, όπου νοσηλευόταν στη ΜΕΘ. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, είχε υποκείμενο νόσημα. Πλέον, οι νεκροί από κορωνοϊό στη χώρα μας ανέρχονται στους 195.

24 τα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Χθες επιβεβαιώθηκαν στην Ελλάδα 24 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου covid-19,  ο ΕΟΔΥ, ανακοίνωσε πως τα 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 4.007 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 54.7% άνδρες.

Από το σύνολο των 4.007 κρουσμάτων, 1.106 (27.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2048 (51.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Τα νέα 24 κρούσματα κατανέμονται ως εξής:

  • δεκαέξι κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
  • δύο εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
  • δύο κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής,
  • δύο κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης,
  • ένα κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας,
  • ένα κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής

“Έχουμε και αύξηση κρουσμάτων και αύξηση νοσηλειών” προειδοποιούν οι ειδικοί

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες, καθώς το τελευταίο διάστημα καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό, εγχώριων και εισαγόμενων και αύξηση νοσηλειών, που σε συνδυασμό με τη χαλάρωση των μέτρων ατομικής προστασίας δημιουργούν ένα «εκρηκτικό αποτέλεσμα». Για αυτό «φρένο» πρέπει να μπει στις συναθροίσεις και να εντείνουμε τα μέτρα ατομικής προστασίας.

«Η αύξηση των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα που αφορά και τα εισαγόμενα και τα… ορφανά κρούσματα, δηλαδή αυτά που δεν έχουν σχέση με ταξίδια και επιβεβαιωμένα κρούσματα και το γεγονός της αύξησης των εισαγωγών στα νοσοκομεία αναφοράς κορωνοϊού, με κάποιους ασθενείς να νοσούν βαριά, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία σχεδόν διπλασιάστηκαν οι διασωληνωμένοι-, μας ανησυχεί ιδιαίτερα», προέταξε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο κ. Γαργαλιάνος.

Και εξήγησε ότι «έχουμε και αύξηση κρουσμάτων και αύξηση νοσηλειών και αύξηση βαριών περιστατικών και αν το συνδυάσουμε αυτό με την αύξηση των περιστατικών στα βόρεια σύνορα μας, χαλάρωση των μέτρων ατομικής προστασίας από εμάς τους Έλληνες, μας ανησυχεί ότι οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι καθοριστικές για να δούμε πώς εξελίσσεσαι η επιδημία και αναλόγως αυτής τι άλλα μέτρα μπορούμε να πάρουμε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments