Πολιτική

Τουρκικές προκλήσεις: Στο Ευρωκοινοβούλιο η επιθετικότητα της Άγκυρας

Τουρκικές προκλήσεις: Στο Ευρωκοινοβούλιο η επιθετικότητα της Άγκυρας
Τουρκικές προκλήσεις: Την τουρκική επιθετικότητα θα θέσουν στην αυριανή έκτακτη Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Έκτακτη Ολομέλεια θα διεξαχθεί αύριο, Πέμπτη 23 Ιουλίου, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το Ταμείο Ανάκαμψης και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027. Με αυτά στη λίστα και λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, συνεδρίασε, σήμερα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωκοινοβούλιο, έπειτα από πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής και «για την επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να εξασφαλίσει για τη χώρα μας περισσότερα από 70 δις ευρώ». Επισήμαναν, ωστόσο, ότι «αν και δεν επετεύχθη πλήρως ο στόχος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το ύψος του Δημοσιονομικού Πλαισίου, είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι εισακούστηκε το αίτημα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ώστε το Ταμείο Ανάκαμψης να περιλαμβάνει κυρίως επιδοτήσεις».

Όσον αφορά την κλιμάκωση των εξελίξεων στο Αιγαίο, οι ευρωβουλευτές υπογράμμισαν ότι «ο κ. Ερντογάν συνεχίζει επί μακρόν επιθετική πολιτική κατά της Ελλάδος και της Κύπρου, παραβιάζοντας κατάφορα τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και στρεφόμενος τελικά εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Οι ευρωβουλευτές βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τα αρμόδια υπουργεία και αποφάσισαν «στην αυριανή Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να θέσουν το θέμα της τουρκικής επιθετικότητας», μετέχοντας με φυσική παρουσία, αλλά και με προφορική παρέμβαση κατά τη διάρκειά της. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΚΟ της ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο θα εκπροσωπηθεί από την ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη.

“Ευρωπαϊκή Ένωση και UNESCO να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της Αγιάς Σοφιάς”

Παράλληλα, η ΚΟ της ΝΔ έστειλε σήμερα επιστολή προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφαλείας, Ζοζέπ Μπορέλ, και τη Γενική Διευθύντρια της UNESCO, Οντρεΐ Αζουλέ, για τη διάσωση της Αγιάς Σοφιάς ως Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Με την επιστολή ενημερώνουν για τις εξελίξεις με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, και καλούν τους δυο ανώτατους αξιωματούχους, να λάβουν “τα απαραίτητα μέτρα” προκειμένου να προστατέψουν “αυτό το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς” και “τις διεθνείς συμφωνίες και το πλαίσιο της UNESCO και τις ευρωπαϊκές αξίες και αρχές”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments