Ελλάδα

Βρετανοί εξοχικά Ελλάδα: Έντονο βρετανικό ενδιαφέρον για ακίνητα σε νησιά

Βρετανοί εξοχικά Ελλάδα: Έντονο βρετανικό ενδιαφέρον για ακίνητα σε νησιά
Βρετανοί εξοχικά Ελλάδα: Μετά την καραντίνα, παρατηρείται έντονο ενδιαφέρον Βρετανών για ακίνητα σε ελληνικά νησιά.

Τα αγγλικά ΜΜΕ παρουσιάζουν την αύξηση του ενδιαφέροντος των Βρετανών για εξοχικά σε ελληνικά νησιά μετά το τέλος της καραντίνας του κορωνοϊού. «Πως να αγοράσετε ακίνητο σε ένα ελληνικό νησί» έγραφαν πριν λίγες ημέρες οι «Times» του Λονδίνου. Τα διεθνή μεσιτικά γραφεία διαπιστώνουν σημαντική αύξηση του ενδιαφέροντος για εξοχικές κατοικίες στις χώρες της Μεσογείου, καθώς οι Βρετανοί βγαίνουν από την καραντίνα και την περιπέτεια του κορωνοϊού και έχουν σχέδια να αποκτήσουν σπίτι σε μέρος με ήλιο και θάλασσα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των «Παραπολιτικών», με την άρση της απαγόρευσης στις πτήσεις μεταξύ Βρετανίας και Ελλάδας από τις 15 Ιουλίου, το ενδιαφέρων των αγοραστών από το Ηνωμένο Βασίλειο αναζωπυρώθηκε και έγινε «πιο στέρεο» σύμφωνα με δηλώσεις στη συγκεκριμένη εφημερίδα της Δανάης Τσακίρη από την εταιρία συμβούλων ακινήτων Savills.

Επίσης, ο Πιρς Γουίλιαμς του μεσιτικού γραφείου Chestertons Ionian δήλωσε στην εφημερίδα «Telegraph» ότι το ενδιαφέρον εκτινάχθηκε κατά 200% μετά την άρση της καραντίνας στη Βρετανία.

«Δεν προκαλεί έκπληξη που η Ελλάδα έχει γίνει ένας από τους πιο περιζήτητους περιορισμούς για τους αποκλεισμένους Βρετανούς, που ονειρεύονται ένα (ασφαλές) μέρος στον ήλιο», γράφουν οι «Times», αναφερόμενοι στην καλή αντιμετώπιση της πανδημίας που αλλάζει το προφίλ της χώρας στο εξωτερικό έπειτα από τα 10 χρόνια της κρίσης. Τώρα που οι υποψήφιοι Βρετανοί αγοραστές μπορούν επιτέλους να ταξιδέψουν ώστε να δουν και από κοντά το ακίνητο που έχουν «βάλει στο μάτι», η κινητικότητα εμφανίζεται αυξημένη.

Πως ψάχνουν τα σπίτια

Σύμφωνα με τη βρετανική ιστοσελίδα Rightmove, καταγράφηκαν ένα εκατομμύριο αναζητήσεις για ακίνητα στο εξωτερικό στις 28 Ιουνίου, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ιταλία και Ελλάδα είναι οι πέντε πρώτες χώρες που συγκεντρώνουν τις περισσότερες αναζητήσεις των χρηστών. «Η καραντίνα έδωσε σε πολλούς ανθρώπους τον χρόνο να επανεκτιμήσουν τη ζωή τους», εκτιμά ο Μάιλς Σιπσάιντ από την ίδια ιστοσελίδα.

Όπως εξηγεί στα «Παραπολιτικά», η Δανάη Τσακίρη της Savills, οι Βρετανοί που στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην εληνική αγορά ακινήτων δεν το κάνουν για επενδυτικούς σκοπούς, όπως άλλες κατηγορίες αγοραστών, αλλά ψάχνουν μια εξοχική κατοικία με στόχο να τη χρησιμοποιήσουν οι ίδιοι.

Άλλωστε, κάθε χρόνο τρία εκατομμύρια Βρετανοί επιλέγουν για τις διακοπές τους την Ελλάδα το καλοκαίρι. Το μεγαλύτερο ποσοστό των Βρετανών αγοραστών, συμφωνα με το ρεπορτάζ, προτίθενται να διαθέσουν από 300 έως 800 χιλιάδες ευρώ για το εξοχικό τους στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τη Savills, δύο ακίνητά της που καταγράφουν τη μεγαλύτερη ζήτηση στο συγκεκριμένο κοινό αυτή τη στιγμή να βρίσκονται στη Ζάκυνθο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments