Ελλάδα

Αντετοκούνμπο ρατσιστική επίθεση: Αποπέμφθηκε ο ρατσιστής σύμβουλος του υπουργείου Παιδείας

Αντετοκούνμπο ρατσιστική επίθεση: Αποπέμφθηκε ο ρατσιστής σύμβουλος του υπουργείου Παιδείας
Αντετοκούνμπο ρατσιστική επίθεση: Μετά από απόφαση της Νίκης Κεραμέως, ο καθηγητής και σύμβουλος του υπουργείου Παιδείας, Κωνσταντίνος Καλέμης που έκανε χυδαία ρατσιστική επίθεση κατά του Γιάννη Αντετοκούνμπο αποπέμφθηκε.

Με απόφαση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, αποπέμφθηκε ο καθηγητής του ΕΚΠΑ, Κωνσταντίνος Καλέμης από τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας. Ο συγκεκριμένος αποπέμφθηκε μετά τα χυδαία ρατσιστικά σχόλια που έκανε στο διαδίκτυο για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση:

Με απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, απομακρύνεται άμεσα ο κ. Κωνσταντίνος Καλέμης από τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας, όπου είχε αποσπαστεί ήδη από το 2017 με απόφαση της τότε πολιτικής ηγεσίας.

Όπως έγραψε στο Twitter η κ. Κεραμέως: «Απομακρύνεται άμεσα ο κ. Κ. Καλέμης από τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας, όπου είχε αποσπαστεί ήδη από το 2017. Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες ρατσιστικές και άκρως προσβλητικές συμπεριφορές.».

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο φαίνεται ότι ενόχλησε με τις αλήθειες που είπε στο ντοκιμαντέρ του «Bleacher Report» όσον αφορά τον ρατσισμό και τις μεγάλες δυσκολίες που βιώνουν στην Ελλάδα πρόσφυγες και μετανάστες. Ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς έκανε μια συγκλονιστική εξομολόγηση, στην οποία μίλησε για τον φόβο που ένιωθε όσο μεγάλωνε στην Αθήνα, με τους γονείς του και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας να μην έχουν χαρτιά.

Μετά τα όσα είπε ο Γιάννης, ο Κωνσταντίνος Καλέμης, καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών χρησιμοποίησε εναντίον του εμετικές εκφράσεις. Ο συγκεκριμένος είναι στέλεχος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και σύμβουλος του υπουργείου Παιδείας στον τομέα της Εκπαίδευσης Προσφύγων. Το θέμα έθεσε στη Βουλή, ο Νίκος Φίλης με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως να διατάζει σχετική έρευνα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το αναρτημένο βιογραφικό του ο Κωνσταντίνος Καλέμης είναι καθηγητής στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στέλεχος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, ενώ στο προφίλ του Linkedin δηλώνει σύμβουλος του υπουργείου Παιδείας στον τομέα της Εκπαίδευσης Προσφύγων.

Ο Κ. Καλέμης έγραψε κάτω από δημοσίευση του protothema.gr για τη συνέντευξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο για το ντοκιμαντέρ «τι ακριβώς είπαμε ότι κάνει η μαϊμού αυτή; αν ναι παίζει μπάσκετ, αδιάφορο έως άσχετο, ας μάθει ΠΟΙΟΙ τίμησαν με το άθλημα αυτό μια Ελλάδα, ο αχάριστος». Μπορείτε να δείτε το εμετικό σχόλιο του καθηγητή παρακάτω…

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, καθώς και την έρευνα που διατάχθηκε, ο καθηγητής έσπευσε να «κατεβάσει» το προφίλ του στο Twitter. Δείτε τη χαρακτηριστική φωτογραφία:

Άμεση έρευνα είχε διατάξει  η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σχετικά με τις καταγγελίες περί ρατσιστικού χαρακτηρισμού κατά του Γιάννη Αντετοκούνμπο από τον καθηγητή του ΕΚΠΑ και υπεύθυνο για την εκπαίδευση προσφύγων, Κωνσταντίνο Καλέμη. Λίγη ώρα μετά ήρθε η απόφαση της αποπομπής του ρατσιστή καθηγητή και συμβούλου του υπουργείου Παιδείας…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments