Ελλάδα

Χυδαία ρατσιστική επίθεση στον Γιάννη από σύμβουλο του υπουργείου Παιδείας

Χυδαία ρατσιστική επίθεση στον Γιάννη από σύμβουλο του υπουργείου Παιδείας
Γιάννης Αντετοκούνμπο ρατσισμός: Σε εμετική ρατσιστική επίθεση ενάντια στον Έλληνα σταρ των Μιλγουόκι Μπακς προχώρησε σύμβουλος του ΥΠΕΠΘ.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο φαίνεται ότι ενόχλησε κάποιους με τις αλήθειες που είπε στο ντοκιμαντέρ του «Bleacher Report» όσον αφορά τον ρατσισμό και τις μεγάλες δυσκολίες που βιώνουν στην Ελλάδα πρόσφυγες και μετανάστες. Ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς έκανε μια συγκλονιστική εξομολόγηση, στην οποία μίλησε για τον φόβο που ένιωθε όσο μεγάλωνε στην Αθήνα, με τους γονείς του και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας να μην έχουν χαρτιά.

Μετά τα όσα είπε ο Γιάννης, ο Κωνσταντίνος Καλέμης, καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών χρησιμοποίησε εναντίον του εμετικές εκφράσεις. Ο συγκεκριμένος είναι στέλεχος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και σύμβουλος του υπουργείου Παιδείας στον τομέα της Εκπαίδευσης Προσφύγων. Το θέμα έθεσε στη Βουλή, ο Νίκος Φίλης με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως να διατάζει σχετική έρευνα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το αναρτημένο βιογραφικό του ο Κωνσταντίνος Καλέμης είναι καθηγητής στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στέλεχος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, ενώ στο προφίλ του Linkedin δηλώνει σύμβουλος του υπουργείου Παιδείας στον τομέα της Εκπαίδευσης Προσφύγων.

Ο Κ. Καλέμης έγραψε κάτω από δημοσίευση του protothema.gr για τη συνέντευξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο για το ντοκιμαντέρ «τι ακριβώς είπαμε ότι κάνει η μαϊμού αυτή; αν ναι παίζει μπάσκετ, αδιάφορο έως άσχετο, ας μάθει ΠΟΙΟΙ τίμησαν με το άθλημα αυτό μια Ελλάδα, ο αχάριστος». Μπορείτε να δείτε το εμετικό σχόλιο του καθηγητή παρακάτω…

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, καθώς και την έρευνα που διατάχθηκε, ο καθηγητής έσπευσε να «κατεβάσει» το προφίλ του στο Twitter. Δείτε τη χαρακτηριστική φωτογραφία:

Έρευνα διέταξε η Νίκη Κεραμέως

Άμεση έρευνα διέταξε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σχετικά με καταγγελίες περί ρατσιστικού χαρακτηρισμού κατά του Γιάννη Αντετοκούνμπο από τον καθηγητή του ΕΚΠΑ και υπεύθυνο για την εκπαίδευση προσφύγων, Κωνσταντίνο Καλέμη.

Η κ. Κεραμέως δήλωσε ότι μόλις πριν από λίγο ενημερώθηκε και η ίδια για το θέμα και έχει διατάξει να γίνει άμεσα έρευνα. Όπως τόνισε, περιμένει τα αποτελέσματα της έρευνας και μόλις το υπουργείο Παιδείας έχει πλήρη ενημέρωση θα ληφθούν άμεσα αποφάσεις.

Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Γιάννη

«Η πρώτη φορά που είδα μαύρο άνδρα να οδηγεί αυτοκίνητο, ήταν στις ΗΠΑ. Ήμουν σοκαρισμένος, αναρωτιόμουν τι συμβαίνει εδώ. Με έκανε να αναρωτιέμαι αν η χώρα μου δίνει αρκετές ευκαιρίες σε όσους δεν είναι από εκεί, άρχισα να το σκέφτομαι αυτό. Η Ελλάδα είναι μια χώρα λευκών, μπορεί να γίνει δύσκολη η ζωή κάποιου με το χρώμα του δικού μου δέρματος. Πηγαίνεις σε πολλές γειτονιές και αντιμετωπίζεις αρκετή αρνητικότητα, ρατσισμό», αναφέρει, ανάμεσα σε άλλα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο promo video του ντοκιμαντέρ.

«Δεν μπορούσαμε να βγάλουμε ελληνική ταυτότητα»

«Οι γονείς μου έκαναν τρομερή δουλειά, πάλευαν για εμάς σε καθημερινή βάση. Μας παρείχαν όσα χρειαζόμασταν σαν οικογένεια ακόμη κι αν έπρεπε να πουλήσουν πράγματα στους δρόμους. Η φτώχεια μπορεί να σε ωθήσει στα όριά σου. Δεν είναι διασκεδαστικά, όμως στο τέλος της ημέρας πρέπει να το αποδεχθείς και αυτό κάναμε ως οικογένεια. Είχαμε ο ένας τον άλλο, κάναμε αυτό που έπρεπε. Οι γονείς μου ήταν παράνομοι, δεν μπορούσαμε να βγάλουμε ένα διαβατήριο ή μια ελληνική ταυτότητα. Όταν είσαι παράνομος στην Ελλάδα, ξέρεις ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να απελαθείς», θυμήθηκε ο Greek Freak.

«Αν γύριζα από το σχολείο και δεν έβρισκα τη μητέρα μου, το μυαλό μου έτρεχε»

«Ό,τι κι αν έκαναν οι γονείς μου, το έκαναν πολύ προσεκτικά. Όταν είσαι παράνομος, δεν θέλεις να περπατάς στον δρόμο η Αστυνομία μπορεί να σε σταματήσει και να σε στείλει πίσω στη χώρα σου, μπορεί να μην ξαναδείς ποτέ τα παιδιά σου. Αν γύριζα από το σχολείο και δεν έβρισκα τη μητέρα μου, το μυαλό μου έτρεχε. Σκεφτόμουν που βρισκόταν, αναρωτιόμουν αν ήταν καλά εκείνη και ο πατέρας μου. Πολλές φορές σκέφτηκα ότι θα απελαθούν οι γονείς μου, ευτυχώς αυτή η μέρα δεν ήρθε ποτέ. Σαν οικογένεια βάλαμε τους εαυτούς μας γύρω από ανθρώπους θετικούς, όπως ο ιδιοκτήτης ενός καφέ, ο κύριος Γιάννης. Ήταν δύσκολο και πάντα θα είναι δύσκολο να είσαι μαύρος σε μια χώρα λευκών, έρχονται στιγμές που αισθάνεσαι ότι δεν είσαι αυτός που πραγματικά είσαι. Εγώ γεννήθηκα στην Ελλάδα, δεν έχω πάει ποτέ στη Νιγηρία, πήγα σε ελληνικό σχολείο με τους φίλους μου, η Ελλάδα είναι όσα γνωρίζω. Δεν βγήκα ποτέ από εκείνη μέχρι τα 18 μου» εξηγεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments