Αθλητισμός

Παναθηναϊκός λεωφόρος: Τα σχέδια για την αναβάθμιση και η χρηματοδότηση

Παναθηναϊκός λεωφόρος: Τα σχέδια για την αναβάθμιση και η χρηματοδότηση
Παναθηναϊκός λεωφόρος: Συζητήσεις με την Περιφέρεια Αττικής για εξασφάλιση χρηματοδότησης για την ανακαίνιση του “Απόστολος Νικολαΐδης”.

Οι διοικήσεις ΠΑΕ και Ερασιτέχνη θέλουν αναμφισβήτητα να αναβαθμίσουν τη Λεωφόρο, ενώ για την χρηματοδότησή του “Απόστολος Νικολαΐδης” θα ζητήσουν την εκταμίευση 7 εκατομμύρια ευρώ. Οι “πράσινοι” θέλουν να εισπράξουν τα επτά εκατομμύρια ευρώ, που είχε εγκρίνει το 2014 η Περιφέρεια Αττικής και για τα οποία είχε δεσμευτεί και ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης. Ειδικότερα, πρόκειται για κονδύλι που έχει ψηφιστεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο της Αθήνας στον προϋπολογισμό του 2014, ενώ έχει παραμείνει εκεί παρά τις αλλαγές στην ηγεσία της Περιφέρειας, τόσο επί Ρένα Δούρου όσο κι επί Γιώργου Πατούλη.

Εν αναμονή του τελικού σχεδίου – Η αύξηση της χωρητικότητας σε 22.000 θέσεις είναι δύσκολη

Παράλληλα σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι διοικήσεις ΠΑΕ και Ερασιτέχνη όταν καταλήξουν στο οριστικό σχέδιο, τότε η εξασφάλιση του κονδυλιού θα είναι εύκολη υπόθεση. Σημειώνεται ωστόσο, ότι η αύξηση της χωρητικότητας σε 22.000 θέσεις είναι δύσκολη, καθώς οι τεχνικές υπηρεσίες έχουν εγκρίνει όχι περισσότερους θεατές από 19.700.

Θυμίζουμε ότι το γήπεδο Λεωφόρου Αλεξάνδρας από το 1981 το επίσημο όνομά του είναι Γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης. Στο γήπεδο αυτό ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός έχει δώσει τα περισσότερα παιχνίδια στην ιστορία του. Στα προπονητήριά του ασκούνται πολλά από τα ερασιτεχνικά τμήματα του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου. Από την αγωνιστική χρονιά 2013-14 ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός επέστρεψε στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Το 2015 εκπονήθηκαν σχέδια για ανάπλαση και αύξηση της χωρητικότητας του γηπέδου στις 20.000 θέσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments