Ελλάδα

Περιφέρεια Αττικής: Αποχώρησε η αντιπολίτευση – Έμειναν Χρυσή Αυγή και Τζήμερος

Περιφέρεια Αττικής: Αποχώρησε η αντιπολίτευση – Έμειναν Χρυσή Αυγή και Τζήμερος
Περιφέρεια Αττικής: Με ένταση η συνεδρίαση, καθώς αποχώρησε η αντιπολίτευση διαμαρτυρόμενη για την συνεχή σύγκληση συμβουλίων μέσω τηλεδιάσκεψης και χαρακτηρίζοντας την διαδικασία παρωδία. Έμειναν οι παρατάξεις της Χρυσής Αυγής και του Θάνου Τζήμερου.

Ένταση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συτμβουλίου Αττικής, καθώς έξι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αποχώρησαν καταγγέλοντας την πλειοψηφία του κ. Πατούλη ότι έχει μετατρέψει τις συνεδριάσεις σε παρωδία, καθώς ακόμα συνεδριάζουν μέσω τηλεδιάσκεψης. Η αντιπολίτευση κατηγορεί τη διοίκηση της περιφέρειας ότι δεν γίνεται ουσιαστική συζήτηση, θέματα έρχονται χωρίς εισηγήσεις, και οι ψηφοφορίες γίνονται ξημερώματα.

Στη συνεδρίαση έμειναν οι παρατάξεις της Χρυσής Αυγής και του Θάνου Τζήμερου και το σώμα δεν θα μπορoύσε να συνεδριάσει καθώς δεν θα είχε απαρτία εάν δεν παρέμεναν και επτά ανεξάρτητοι που είχαν εκλεγεί κυρίως με την παράταξη του κ. Σγουρού, σύμφωνα με δημοσίευμα του ehnos.gr.

 Συνολικά απουσιάζουν 46 μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου επί συνόλου 101, τα οποία έχουν εκλεγεί με τις παρατάξεις Δύναμη Ζωής (Ρένα Δούρου), Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση (Γιάννης Σγουρός), Λαϊκή Συσπείρωση (Γιάννης Πρωτούλης), Οικολογική Συμμαχία (Γιώργος Δημητρίου), Αντικαπιταλιστική Ανατροπή (Κώστας Τουλγαρίδης) και Ανυπότακτη Αττική (Μαριάννα Τσίχλη).

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης έχουν πολλές φορές στο τελευταίο διάστημα διαμαρτυρηθεί για τις συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης. Έχουν τονίσει ότι πλήθος δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων συνεδριάζουν εδώ και πολύ καιρό με τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Η απάντηση της περιφερειακής αρχής

Η περιφερειακή αρχή απαντούσε στην αρχή ότι περίμενε έγκριση από τις υγειονομικές αρχές για το αν είναι ασφαλές να γίνει η συνεδρίαση δια ζώσης στο τεράστιο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών που είναι και η μόνιμη έδρα του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. Οι τηλε-συνεδριάσεις κατέληξαν να διαρκούν έως τα ξημερώματα καθώς τα τεχνικά ζητήματα πρόσθεταν χρονικές καθυστερήσεις και επικρατούσε συχνά αλαλούμ.

Η σημερινή συνεδρίαση συνεχίστηκε αφού αποσύρθηκε σειρά θεμάτων που είχαν έρθει χωρίς εισηγήσεις. Με αφορμή την αποχώρηση των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης εξαπέλυσε επίθεση εναντίον τους λέγοντας ότι προτάσσουν τα μικροκομματικά του συμφέροντα και εμποδίσουν τα έργα που βοηθούν την ανάπτυξη και πολεμούν την ανεργία.

Δήλωσε ακόμη ότι τώρα καταγράφεται έξαρση στα κρούσματα και προειδοποίησε ότι ελλοχεύουν κίνδυνοι για τους περιφερειακούς συμβούλους όταν θα πρέπει να παρίστανται στις δια ζώσης συνεδριάσεις φορώντας συνεχώς μάσκες για 6-8 ώρες συνεχώς.

Για συνδιοίκηση με την Χρυσή Αυγή κατηγορεί τον κ. Πατούλη ο Γιάννης Σγουρός

Για συνδιοίκηση με την Χρυσή Αυγή κατηγορεί τον Γ.Πατούλη ο πρώην Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός σε ανακοίνωσή του όπου αναφέρει:

«Η Παράταξή μας «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής», απείχε από την σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, γιατί η Περιφέρεια Αττικής, η μεγαλύτερη της χώρας, με αποκλειστική ευθύνη του κ. Πατούλη οδηγείται σε ολισθηρό κατήφορο και Αντιδημοκρατική εκτροπή.

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά το Περιφερειακό Συμβούλιο κλήθηκε να συνεδριάσει και να αποφασίσει για μια σειρά ζητημάτων χωρίς καν να υπάρχουν εισηγήσεις για τα θέματα ημερήσιας διάταξης μετατρέποντας τη διαδικασία της ψηφοφορίας σε παρωδία, ενώ για ακόμη μια φορά η συνεδρίαση αποφασίστηκε να γίνει εξ αποστάσεως όπου η δυνατότητα διαλόγου είναι αποδυναμωμένη. Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν στην Οικονομική Επιτροπή που λαμβάνονται αποφάσεις για διαγωνισμούς και έργα εκατομμυρίων ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments