Πως Να

Πώς να καθαρίσω το μπαλκόνι μου

Πώς να καθαρίσω το μπαλκόνι μου
Καθάρισμα μπαλκονιού: Ήρθε και πάλι η εποχή που έξω στη βεράντα μας ή το μπαλκόνι μας και απολαμβάνουμε τον καφέ ή το ποτό μας.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, δεν είναι επιτακτική ανάγκη το μπαλκόνι να είναι τόσο καθαρό όσο την άνοιξη ή το καλοκαίρι, καθώς τότε είναι εποχές που το χρησιμοποιούμε πολύ.

Και μιας και οι μετεωρολόγοι έχουν δώσει την πρόγνωση για καύσωνα, η χρήση της βεράντας ή του μπαλκονιού είναι αναγκαία, ενώ είναι και μια καλή λύση για να καλέσουμε ένα με δύο φίλους για μια ήσυχη βραδιά. Πριν βγούμε όμως, πρέπει να σιγουρευτούμε πως είναι καθαρά τα πάντα, από τους τοίχους και το πάτωμα μέχρι τα μαξιλάρια και τα κάγκελα. Πώς καθαρίζουμε σωστά το μπαλκόνι μας;

Ξεκινάμε με το σκούπισμα

Προτού πιάσουμε νερά και λάστιχα, ρίχνουμε ένα πολύ καλό σκούπισμα στο μπαλκόνι. Μαζεύουμε ό,τι σκουπίδια και ό,τι χώματα και σκόνες υπάρχουν και τα ρίχνουμε σε μια σακούλα για σκουπίδια. Έπειτα, προσεκτικά ρίχνουμε νερό ώστε να πλύνουμε τη βεράντα.

Σειρά έχουν οι τοίχοι

Με τη σκούπα παίρνουμε ό,τι αράχνες έχουν οι τοίχοι ενώ σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε νερό και λίγο ξύδι ώστε να βουτήξουμε ένα πανί το οποίο στραγγίζουμε πολύ καλά. Προσοχή όμως, να μην είναι πολύ βρεγμένο για να μην μαζευτεί υγρασία.

Έπειτα καθαρίζουμε τα κουφώματα, τα τραπέζια και τις καρέκλες

Σε μια λεκάνη βάζουμε νερό και λίγο απορρυπαντικό ή σαπούνι για τα πιάτα. Με ένα βρεγμένο πανί περνάμε καλά τα κουφώματα να καθαρίσουν και με ένα στεγνό ύστερα από πάνω ένα πέρασμα για να μην μείνουν λεκέδες. Με το μείγμα με το νερό και ξύδι περνάμε ελαφρά και τις ξύλινες επιφάνειες, όπως τραπέζια και καρέκλες. Αν πάλι, υπάρχουν έπιπλα από σίδερο, τότε χρησιμοποιούμε το μείγμα από το σαπουνόνερο.

Τέλος, ασχολούμαστε με τα μαξιλάρια

Τα τινάζουμε και τα βάζουμε στο πλυντήριο ώστε να είμαστε σίγουροι πως θα φύγει όλη η σκόνη ενώ προσέχουμε και το πρόγραμμα που επιλέγουμε ώστε να είναι για τα ευαίσθητα. Δυστυχώς, το μπαλκόνι έχει αρκετή δουλειά στο καθάρισμα αλλά το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει σίγουρα. Μάλιστα, αν βάλεις και λίγη μουσική όσο το καθαρίζεις, τότε ο χρόνος θα περάσει πολύ σύντομα και χωρίς καν να το καταλάβεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments