Διεθνή

Κορωνοϊός φάρμακο: Συμφωνία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με εταιρεία για το Remdesivir

Κορωνοϊός φάρμακο: Συμφωνία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με εταιρεία για το Remdesivir
Κορωνοϊός φάρμακο: Τα χέρια με την εταιρεία Gilead για την προμήθεια του φαρμάκου Remdesivir έδωσε η Κομισιόν.

Σε συμφωνία με την εταιρεία Gilead για την προμήθεια του φαρμάκου Remdesivir ήρθε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το συγκεκριμένο φάρμακο, υπενθυμίζεται πως είχε εκτιμηθεί ως αρκετά αποτελεσματικό απέναντι στη νόσο COVID – 19 που προκαλεί ο κορωνοϊός. Επίσης, σημειώνεται ότι το 90% των αποθεμάτων του φαρμάκου Remdesivir σε όλο τον κόσμο αγόρασαν οι ΗΠΑ, όπως ανέφερε την Παρασκευή 24 Ιουλίου, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ είπε:

«Η διοίκησή μου έχει εξασφαλίσει το 90% της παγκόσμιας προσφοράς του φαρμάκου Remdesivir, το οποίο έχει μεγάλο αντίκτυπο στη θεραπεία για το κοωονοϊό». Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Guardian», στις αρχές του μήνα, οι ΗΠΑ αγόρασαν το 90% τρίμηνης προμήθειας του αντιβιοτικού φαρμάκου Remdesivir από τη βιοφαρμακευτική εταιρεία, Gilead Sciences, που εδρεύει στην Καλιφόρνια. Η Gilead Sciences έθεσε την τιμή του Remdesivir στις ανεπτυγμένες χώρες, στα 390 δολάρια ανά αμπούλα. Ως εκ τούτου, οι ασθενείς με τον ιό λαμβάνουν συνήθως αγωγή πέντε ημερών, με έξι αμπούλες του φαρμάκου, συνολικού ύψους 2.340 δολαρίων.

Αξίζει να αναφερθεί πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την Παρασκευή 3 Ιουλίου τη χρήση του Remdesivir για τη θεραπεία του κορωνοϊού. Ο Στέφαν ντε Κερσμάκερ, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είχε τότε δηλώσει ότι η ΕΕ διαπραγματεύεται με την Gilead τη δυνατότητα να παράσχει στην ΕΕ επαρκή αριθμό δόσεων του φαρμάκου. «Η σημερινή έγκριση του πρώτου φαρμάκου για τη θεραπεία της COVID-19 είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου στην καταπολέμηση αυτού του ιού» ανέφερε σε δήλωσή της η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδη.

Δοκιμές Remdesivir και στην Ελλάδα:

Το φάρμακο αυτό δοκιμάστηκε μεταξύ άλλων και στην Ελλάδα, σύμφωνα με αναφορά του Δρ. Φαούτσι. «Ήταν μια διεθνής δοκιμή που έγινε σε πολλά ερευνητικά κέντρα, τα οποία δεν βρίσκονταν μόνο στις ΗΠΑ, αλλά σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Δανίας, της Ισπανίας, της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ. «Τα ευρήματα είναι εξαιρετικά σημαντικά γιατί αποδεικνύουν ότι ένα φάρμακο μπορεί να σταματήσει αυτόν τον ιό», συμπλήρωσε ο Φάουτσι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments