Πολιτική

Κουτσούμπας σε Βουλή: «Φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο – φορολεηλασία για τον λαό»

Κουτσούμπας σε Βουλή: «Φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο – φορολεηλασία για τον λαό»
Κουτσούμπας σε Βουλή: Στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών ο ΓΓ του ΚΚΕ τόνισε ότι η κυβέρνηση με καθαρά ταξικά κριτήρια προβλέπει φορoαπαλλαγές για το κεφάλαιο ενώ για τα λαϊκά στρώματα πρόσκαιρες διευκολύνσεις που θα αναγκαστούν οι φορολογούμενοι να πληρώσουν την επόμενη χρονιά.

Συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Νωρίτερα τον λόγο είχε ο Δημήτρης Κουτσούμπας που άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για ταξικό πρόσημο στις διατάξεις του σχεδίου νόμου, καθώς όπως είπε για τα λαϊκά στρώματα προβλέπονται συμβολικές διευκολύνσεις καθώς θα κληθούν οι αυτοαπασχολούμενοι να τα πληρώσουν όλα την επόμενη χρονιά. Αντιθέτως για το μεγάλο κεφάλαιο προβλέπονται φοροαπαλλαγές.

Το Ταμείο Ανάκαμψης θα φέρει νέα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων

Σημείωσε πως αυτή η πολιτική θα απογειωθεί το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο και της λειτουργίας του Ταμείου Ανάκαμψης, που θα συνοδευτεί με νέους φόρους για όλους τους λαούς της Ευρώπης, με μετακύλιση των ζημιών της νέας κρίσης και των βαρών της στις πλάτες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Σημείωσε πως είναι εξαιρετικά σημαντική η πρόταση νόμου που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ «για την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας από την υπερχρέωση στην Εφορία, τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τους ΟΤΑ και τις Τράπεζες», προβλέποντας τη δραστική μείωση των χρεών των λαϊκών οικογενειών.

Επισήμανε ότι τα μέτρα αυτά είναι επιτακτικά αναγκαία, δεδομένου ότι η μεγάλη πλειοψηφία των λαϊκών νοικοκυριών πνίγεται κυριολεκτικά στα χρέη, τα οποία δεν μπορεί να αποπληρώσει και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες και κτηνοτρόφοι οδηγούνται σε απόγνωση. Μάλιστα, σημείωσε ότι αν ζητούμενο είναι η πραγματική ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων από τα χρέη, η Βουλή θα έπρεπε να συζητάει αυτήν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ.

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του τέλους επιτηδεύματος

Αναφέρθηκε στις τροπολογίες που έχει καταθέσει το Κόμμα στο παρόν νομοσχέδιο για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του τέλους επιτηδεύματος. «Δύο διεκδικήσεις που δεν τις ξεχνάμε, όπως έκαναν άλλα κόμματα στο παρελθόν», επισήμανε, προσθέτοντας ότι και αυτές είναι σήμερα πολύ επίκαιρες προκειμένου να υπάρχει ουσιαστική ανακούφιση των εργαζομένων, των λαϊκών οικογενειών, των αυταπασχολουμένων, ενόψει και των τεράστιων βαρών και συνεπειών που καλούνται να πληρώσουν εξαιτίας της πανδημίας.

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments