Ελλάδα

Σοκαριστικό – Σε Ελληνική Δημόσια Υπηρεσία προσφέρεται μια κοινή μάσκα για όλους τους επισκέπτες

Σοκαριστικό – Σε Ελληνική Δημόσια Υπηρεσία προσφέρεται μια κοινή μάσκα για όλους τους επισκέπτες
Φαντάζει απίστευτο, αλλά σε Ελληνική Δημόσια Υπηρεσία προσφέρεται κοινή μάσκα για όσους δεν έχουν κάποια μαζί τους.

Από την πρώτη στιγμή που ο κορωνοϊός ήρθε στη χώρα μας έγινε ξεκάθαρο το πόσο σημαντική είναι η χρήση της μάσκας. Μάλιστα αυτό το διάστημα, και μετά την αύξηση των κρουσμάτων, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους είναι υποχρεωτική. Η αλήθεια είναι ότι ο περισσότερος κόσμος δείχνει πειθαρχεία και ακολουθεί τις οδηγίες. Καθημερινά οι πολίτες κυκλοφορούν με μάσκες όλων των ειδών.

Υπάρχουν αυτοί που χρησιμοποιούν τις μάσκες μιας χρήσης. Υπάρχουν και εκείνοι που φοράνε τις υφασμάτινα καθώς τις αγοράζεις μια φορά και μπορείς να τις βάλεις όσες φορές θέλεις. Σημαντική παράμετρος σε αυτό είναι ότι η μάσκα πρέπει να πλένεται καλά και να σιδερώνεται προκειμένου να είναι σίγουρο ότι όλα τα μικρόβια έχουν σκοτωθεί. Φυσικά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιούν δυο άνθρωποι την ίδια μάσκα. Αυτό θα έκανε τη χρήση της ανούσια.

Απίθανο σκηνικό σε Ελληνική Υπηρεσία

Τις τελευταίες ώρες έχει γίνει viral στο διαδίκτυο μια φωτογραφία που δείχνει μια κρεμασμένη μάσκα έξω από υποκατάστημα των ΕΛΤΑ. Μαζί με τη μάσκα υπάρχει και ένα σημείωμα που γράφει “Αν δεν έχετε δικιά σας, χρησιμοποιήστε την για ενέργειες εντός της υπηρεσίας. Παρακαλώ μετά τη χρήση επιστρέψτε την μάσκα στο σημείο παραλαβής”. Φυσικά η μάσκα είναι σε κακά χάλια καθώς διακρίνονται πολλές μαυρίλες πάνω της κάτι που δείχνει ότι είναι βρώμικη και χρησιμοποιημένη.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν το συγκεκριμένο σημείωμα έχει μπει σαν πλάκα ή αν όντως κάποιος σκέφτηκε ότι θα ήταν σωστό να πάρει μια μάσκα που έχει φορέσει κάποιος άλλος νωρίτερα. Θυμίζουμε ότι από σήμερα, 1η Αυγούστου και μέχρι τις 31 του μήνα, είναι υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας, εκτός των χώρων εστίασης και ιατρικών εξαιρέσεων, για άτομα π.χ. με αναπνευστικά προβλήματα ή παιδιά κάτω των 3 ετών. Η χρήση της μάσκας είναι ένα συμπληρωματικό μέτρο και δεν υποκαθιστά τα καίριας σημασίας προληπτικά μέτρα που είναι:

  • η φυσική απόσταση
  • η αναπνευστική υγιεινή (χρήση χαρτομάντηλου για τον βήχα ή το φτέρνισμα)
  • η υγιεινή των χεριών
  • η αποφυγή αγγίγματος του προσώπου

Δείτε τη σχετική φωτογραφία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments