Πολιτική

Ασχηματισμός 2020: Έρχονται οι ανακοινώσεις για τις αλλαγές στην κυβέρνηση

Ασχηματισμός 2020: Έρχονται οι ανακοινώσεις για τις αλλαγές στην κυβέρνηση
Ασχηματισμός 2020: Περιορισμένες αλλαγές με νέα πρόσωπα, περιλαμβάνει ο σχεδιασμός του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως ανέφερε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας  πρόκειται να γίνουν παρεμβάσεις και διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα και  ο Κυριάκος Μητσοτάκης προετοιμάζει  τις επίσημες ανακοινώσεις που θα πραγματοποιηθούν τα επόμενα 24ωρα και ενδεχομένως εντός της αυριανής ημέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ώρες έχει κορυφωθεί η τελική φάση των επαφών από το πρωθυπουργικό γραφείο για τους υπουργούς και τους υφυπουργούς που μετακινούνται ή που αναλαμβάνουν καθήκοντα. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι οι αλλαγές θα είναι περιορισμένες και θα κινούνται προς δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη περιλαμβάνει διορθωτικές κινήσεις σε επίπεδο υφυπουργών προκειμένου να αντιμετωπιστεί και η εκκρεμότητα της αντικατάστασης των υφυπουργών Ενέργειας και Δικαιοσύνης κ.κ. Γεράσιμου Θωμά και Δημήτρη Κράνη που παραιτήθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες θα αξιοποιηθούν βουλευτές και θα προαχθούν γενικοί γραμματείς.

Η δεύτερη περιλαμβάνει παρεμβάσεις για την δημιουργία της νέας κυβερνητικής δομής που θα αξιοποιήσει τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και θα «τρέξει» το «σχέδιο Πισσαρίδη». Υπό αυτά τα δεδομένα, βασικό πρόσωπο του ανασχηματισμού σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες θα είναι ο κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, που αναλαμβάνει τον συντονισμό για το Ταμείο Ανάκαμψης και την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων που φθάνουν στο ποσό των €72 δισ για την επόμενη εξαετία.

«Δεν θα γίνει ανασχηματισμός, αλλά μία μίνι αναδιάρθρωση της κυβέρνησης»

Την ώρα που «φουντώνουν» οι φήμες για τα περί ανασχηματισμού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 τοποθετήθηκε για τα σενάρια που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες και απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

«Δεν γίνεται ανασχηματισμός αλλά μια μίνι αναδιάρθρωση της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός είπε πως πρόκειται για διορθωτικές κινήσεις. Οι όποιες κινήσεις κάνει ο πρωθυπουργός τις επόμενες ημέρες δεν θα συνιστούν ανασχηματισμό, αλλά ενίσχυση του κυβερνητικού έργου».

Η τοποθέτηση του κ. Πέτσα ήρθε στον απόηχο πληροφοριών που είδαν το φως της δημοσιότητας που ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός έχει ξεκινήσει τα διερευνητικά τηλεφωνήματα για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Οι αλλαγές επί του κυβερνητικού σχήματος θα ανακοινωθούν την Τρίτη, ωστόσο δεν μπορούν αυτές να χαρακτηριστούν «ανασχηματισμός», καθώς σκοπός της αναδιάρθρωσης είναι η κάλυψη των επιτελικών θέσεων που κατείχαν οι δύο υφυπουργοί που είχαν παραιτηθεί το προηγούμενο διάστημα.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments