Ελλάδα

Γάμοι κορωνοϊός: Ανησυχία μετά τα αυξημένα κρούσματα

Γάμοι κορωνοϊός: Ανησυχία μετά τα αυξημένα κρούσματα
Γάμοι κορωνοϊός: Συνεχώς ανακύπτουν νέα κρούσματα μετά από γαμήλιες τελετές με ταυτόχρονη διασπορά του ιού σε πολλές περιοχές της χώρας. Σε πονοκέφαλο για την κυβέρνηση εξελίσσονται οι κοινωνικές εκδηλώσεις, παρά τα μέτρα.

Σε εστίες μετάδοσης του ιού μετατρέπονται οι γάμοι καθώς τις τελευταίες μέρες σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές της χώρας υπήρξε διασπορά του ιού στην κοινότητα μετά από τις γαμήλιες τελετές. Σε πονοκέφαλο για την κυβέρνηση εξελίσονται οι κοινωνικές εκδηλώσεις που έχουν την τιμιτική τους το καλοκαίρι, που παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί, δεν φαίνεται να περιορίζεται το πρόβλημα.

3 + 1 γάμοι σήμαναν συναγερμό για τις υγειονομικές αρχές

Στις υπάρχουσες αλλά και στις νέες, πιθανές εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού επικεντρώνονται οι επιστημονικές και υγειονομικές αρχές της χώρας, μετά το μολυσματικό αποτύπωμα της λοίμωξης Covid-19 που άφησαν πίσω τους το περασμένο Σαββατοκύριακο δύο γάμοι στη Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη, αντίστοιχα. Δύο γάμοι που ήταν αρκετοί για να εμπλουτίσουν δραματικά τα εγχώρια επιδημιολογικά δεδομένα αλλά και να αποδείξουν παράλληλα πόσο καίρια ήταν τα μέτρα που ελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή για το όριο των 100 καλεσμένων σε γάμους και λοιπά θρησκευτικά μυστήρια που ακολουθούνται από κοινωνικές εκδηλώσεις.

Εκτός από τους γάμους της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης, ένας ακόμη γάμος στις Σέρρες συνδέεται με τουλάχιστον τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ συναγερμός έχει σημάνει και στη Λάρισα, αφού άνδρας που ήταν καλεσμένος πρόσφατα σε γάμο βρέθηκε θετικός στον ιό.

Οι επιστήμονες έχουν αναφερθεί επανειλημμένως στους κινδύνους που δημιουργούνται από τον συγχρωτισμό όσων συμμετέχουν σε τέτοια γεγονότα και εκδηλώσεις, έχοντας τονίσει πως αρκεί ένα άτομο θετικό στον κορωνοϊό, ακόμη και ασυμπτωματικό, για να κολλήσει δεκάδες άλλους σε έναν ανοιχτό χώρο ή και εκατοντάδες εν πρόκειται για συγχρωτισμό σε κλειστό χώρο.

Δύο από τους προαναφερόμενους γάμους μετατράπηκαν σε σημαντικές εστίες υπερμετάδοσης, με εκείνον στην Αλεξανδρούπολη να γίνεται εστία μόλυνσης για 9 άτομα μέχρι στιγμής, βάζοντας παράλληλα την Περιφερειακή ενότητα Έβρου στις περιοχές που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τον κορωνοϊό. Ενώ και ο γάμος της Θεσσαλονίκης απέδειξε αυτό που επισημαίνουν οι ειδικοί πως αρκεί λίγη ώρα επαφής με έναν θετικό στον κορωνοϊό άνθρωπο σε συνθήκες στενού συγχρωτισμού για να κολλήσουν πολλοί άλλοι και να εμφανίσουν συμπτώματα. Είναι ενδεικτικό πως από τα 58 επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων τριών ημερών στη Θεσσαλονίκη τα 16 σχετίζονται με τον γάμο, ενώ περιστατικό λοίμωξης Covid-19 επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο χώρο υπερμετάδοσης και στην Περιφερειακη ενότητα Πέλλας.

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας των γάμων

Τα δύο αυτά γεγονότα υπερμετάδοσης σήμαναν συναγερμό στους αρμόδιους οι οποίοι ανησυχούσαν για την εκδήλωση τέτοιων συμβάντων ενώ γνώριζαν παράλληλα πως θα είναι πολύ δύσκολο να αποτραπούν αυτόν τον μήνα αν δεν τεθεί περιορισμός. Ο Αύγουστος θεωρείτο ένας κρίσιμος μήνας, καθώς είναι παραδοσιακά μήνας διακοπών για πολλούς Έλληνες αλλά παράλληλα έχει και έντονο το θρησκευτικό στοιχείο, με ορόσημο τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου.

Πλέον κυβέρνηση και Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, κάθε μια από το δικό της μετερίζι αλλά και σε στενή συνεργασία, προσπαθούν να αποτρέψουν περαιτέρω διασπορά της Covid-19 που εδώ και μία εβδομάδα παρουσιάζει ανησυχητικά αυξητική τάση. Έχει καταστεί μάλιστα σαφές πως όσο δεν περιορίζεται η διασπορά του κορωνοϊού, τόσο θα επιβάλλονται μέτρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments