28η Οκτωβρίου: Η χειραψία Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη στη Θεσσαλονίκη πριν από την παρέλαση
Πηγή Φωτογραφίας: [390734] ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 . (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI)
Το «παρών» στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη δίνουν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, τιμώντας την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ».
Λίγο πριν από την έναρξη της παρέλασης, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συναντήθηκαν στον χώρο των επισήμων και αντάλλαξαν χειραψία, με το στιγμιότυπο να καταγράφεται από τον φωτογραφικό φακό. Η σύντομη αυτή συνάντηση σημειώθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο, που κορυφώνονται σήμερα στη συμπρωτεύουσα.
Η στρατιωτική παρέλαση πραγματοποιείται στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, παρουσία της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας. Μεταξύ άλλων, το «παρών» δίνουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, καθώς και εκπρόσωποι της κυβέρνησης, των κομμάτων και των Ενόπλων Δυνάμεων.
Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, η χειραψία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη πραγματοποιήθηκε λίγο πριν ξεκινήσει η παρέλαση, σε μια ημέρα με ιδιαίτερο συμβολισμό για τη χώρα. Η παρουσία των δύο πολιτικών αρχηγών στην ίδια εξέδρα εντάσσεται στο πλαίσιο της απόδοσης τιμής στους αγωνιστές του 1940 και της διατήρησης της ιστορικής μνήμης.
Η φετινή παρέλαση έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον και για τα στρατιωτικά της μέσα, καθώς παρουσιάζονται σύγχρονα οπλικά συστήματα και τεχνολογίες, ενώ η εκδήλωση αναμένεται να ολοκληρωθεί με την εντυπωσιακή αεροπορική επίδειξη μαχητικού F-16 της ομάδας «Ζευς».
Η Θεσσαλονίκη, όπως κάθε χρόνο, βρίσκεται στο επίκεντρο των εορτασμών, συνδέοντας την επέτειο του «ΟΧΙ» με την ιστορική απελευθέρωση της πόλης και τη γιορτή του πολιούχου της, Αγίου Δημητρίου.
Πηγή: pagenews.gr