Πολιτική

Ανασχηματισμός: Στις 12.00 οι ανακοινώσεις για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα

Ανασχηματισμός: Στις 12.00 οι ανακοινώσεις για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα
Ανασχηματισμός: Στις 12.00 ανακοινώνονται οι «διορθωτικές κινήσεις» στο κυβερνητικό σχήμα

Ήρθε όπως όλα δείχνουν, η ώρα να ανακοινωθούν οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Ο ανασχηματισμός «ακούγεται» από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ισραήλ πριν από ενάμισι περίπου μήνα, αλλά σύμφωνα όσα λέει το Μαξίμου δεν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές αλλά μόνο κάποιες διορθωτικές κινήσεις.

Εδω και αρκετό καιρό ο πρωθυπουργός έχει στα χέρια του εισηγήσεις για αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη δομή του κυβερνητικού σχήματος. Έτσι, χθες έγιναν τα απαραίτητα τηλεφωνήματα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος έχει καταλήξει στις αλλαγές που θα προχωρήσει και σήμερα, πάντοτε εκτός απροόπτου, αναμένεται να τις ανακοινώσει. Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι από το ταξίδι στο Ισραήλ ο πρωθυπουργός είχε αποκαλύψει συνομιλώντας με δημοσιογράφους για το ενδεχόμενο αλλαγών στην κυβέρνηση.

Για το θέμα μάλιστα είχε τοποθετηθεί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ο οποίος μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε «δεν γίνεται ανασχηματισμός, οι όποιες κινήσεις θα κάνει ο πρωθυπουργός δεν συνιστούν ανασχηματισμό, αλλά ενίσχυση του κυβερνητικού έργου». Ουσιαστικά οι αλλαγές αυτές  θα είναι περιορισμένες και θα κινούνται προς δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη περιλαμβάνει διορθωτικές κινήσεις σε επίπεδο υφυπουργών προκειμένου να αντιμετωπιστεί και η εκκρεμότητα της αντικατάστασης των υφυπουργών Ενέργειας και Δικαιοσύνης κ.κ. Γεράσιμου Θωμά και Δημήτρη Κράνη που παραιτήθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες θα αξιοποιηθούν βουλευτές και θα προαχθούν γενικοί γραμματείς. svg%3E

Η δεύτερη περιλαμβάνει παρεμβάσεις για την δημιουργία της νέας κυβερνητικής δομής που θα αξιοποιήσει τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και θα «τρέξει» το «σχέδιο Πισσαρίδη». Υπό αυτά τα δεδομένα, βασικό πρόσωπο του ανασχηματισμού σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες θα είναι ο κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, που αναλαμβάνει τον συντονισμό για το Ταμείο Ανάκαμψης και την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων που φθάνουν στο ποσό των €72 δισ για την επόμενη εξαετία. Αλλά και ο κ. Νίκος Παπαθανάσης αναβαθμίζεται σε αναπληρωτή υπουργό. Μάλιστα στο χαρτοφυλάκιό του αναμένεται να έχει τις ιδιωτικές επενδύσεις και τη βιομηχανία.  Υπενθυμίζεται ότι στο υπουργικό συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής ο κ. Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει τη δημιουργία «ομάδας κρούσης» για τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης με τη συμμετοχή του κ. Σκυλακάκη.

Τη θέση του Γεράσιμου Θωμά  ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος κι Ενέργειας φέρεται ν’ αναλαμβάνει η έως σήμερα γ.γ. Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου. Στο κυβερνητικό σχήμα πιθανότατα θα εισέλθει και η έως σήμερα γ.γ. Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών, Βίκυ Λοΐζου, η οποία σημειωτέον πως ειδικεύεται στα θέματα πολιτικής και μεταρρυθμίσεων του συστήματος υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments