Οικονομία

Γιάννης Γιώτης: Πως από τους συναγερμούς έκανε την Ελλάδα να αγοράζει φίλτρα νερού

Γιάννης Γιώτης: Πως από τους συναγερμούς έκανε την Ελλάδα να αγοράζει φίλτρα νερού
Γιάννης Γιώτης: Η "ψυχή" της Center Plus SA, η οποία ξεκίνησε το 1989.

Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην γνωρίζει τα φίλτρα νερού Olympus και τον Γιάννη Γιώτη, ο οποίος μέσα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς παρουσίαζε με μεγάλη επιτυχία τη δυνατότητα των συγκεκριμένων φίλτρων. Ο Γιάννης Γιώτης, άνθρωπος της διπλανής πόρτας, δημιούργησε το 1989 την εταιρεία «Center Plus S.A.». Μία οικογενειακή επιχείρηση που κατασκευάζει εξ’ ολοκλήρου στην Ελλάδα, αντιπροσωπεύει αποκλειστικά και εξάγει τα αντιμικροβιακά φίλτρα νερού «OLYMPUS», τα οποία είναι μοναδικά στην κατηγορία τους, καθώς είναι κατασκευασμένα με βάση μία παγκόσμια πατέντα. Είναι η μόνη εταιρεία στα Βαλκάνια και στην ανατολική μεσόγειο, η οποία κατασκευάζει πάνω από 15 διαφορετικούς τύπους φίλτρων νερού.

Ο Γιάννης Γιώτης ξεκίνησε να εργάζεται στον ΟΤΕ. Έμεινε εκεί 25 χρόνια, μέχρι που αποφάσισε πως είχε έρθει η στιγμή να κάνει κάτι δικό του. » Ήμουν καλός στις πωλήσεις. Από το γυμνάσιο ακόμα δούλευα ως πλασιέ. Βρήκα λοιπόν από μία αγγελία ένα προϊόν που μου άρεσε: Έναν ασύρματο συναγερμό. Μου άρεσε αυτό το προϊόν και είπα να το παλέψω.

Το κεφάλαιο που είχα ήταν 11.000 δραχμές, σε σημερινά λεφτά 33 ευρώ. Πήρα μερικά μηχανήματα, τα επεξεργάστηκα, έκανα κάποιες τροποποιήσεις – γιατί ως τεχνικός είχα την τεχνογνωσία να επεξεργαστώ μηχανήματα- μέχρι που έφτιαξα έναν υψηλής δυναμικής συναγερμό που αναγνώριζε μέχρι και τη φωνή. Του μίλαγες και σε άκουγε. Έτσι ξεκίνησα με το γιο μου το Δημήτρη, με ένα γραφείο στην οδό Βερανζέρου και με ένα τηλέφωνο» θα πει σε παλαιότερη συνέντευξή του στο epixeiro.gr.

Τότε μαζί με τον γιο του παρουσίασαν τους συναγερμούς στην έκθεση Θεσσαλονίκης. Από εκεί έφυγε με 2,5 εκατομμύρια δραχμές. Εκείνος ήταν ο εισαγωγέας, ο έμπορος, ο πωλητής και έκανε και την παρουσίαση του προϊόντος. «Γυρίζοντας στην Αθήνα σκέφτηκα: «Μπορεί να είμαι καλός πωλητής αλλά σε πόσους να πάω;». Τότε σκέφτηκα την τηλεόραση. Πήγα και βρήκα τον Γιώργο Κουρή, που είχε το κανάλι 29. Του πρότεινα να μου δώσει μία καθημερινή μισάωρη εκπομπή για να παρουσιάζω καθημερινά το προϊόν μου και τον ρώτησα πόσα χρήματα θέλει γι’ αυτό. Στην αρχή γέλασε. Μου είπε ότι κάτι τέτοιο «δεν θα πιάσει».

Επέμεινα. Του είπα να δοκιμάσουμε για ένα μήνα και να μου πει πόσα χρήματα θέλει γι’ αυτό. Έτσι ξεκίνησα να παρουσιάζω τους συναγερμούς στην τηλεόραση. Αυτό που συνέβη ήταν ανέλπιστο! Ερχόμασταν στο γραφείο στις 8.30 το πρωί και βρίσκαμε 30-40 ανθρώπους να περιμένουν. Η πρώτη αυτή επιτυχία μας έδωσε την ώθηση να συνεχίσουμε. Να επεκταθούμε βήμα- βήμα. Καθώς η επιτυχία έφερε και τα απαραίτητα χρήματα. Εκείνη την εποχή το προϊόν είχε τέτοια επιτυχία, που φτάναμε να κάνουμε μεγάλους τζίρους σε καθημερινή βάση» θα πει στην ίδια συνέντευξη. Η επιχειρηματική επιτυχία του έδωσε χρήματα για να επεκταθεί σε άλλα προϊόντα. Ένα από αυτά ήταν τα φίλτρα νερού, τα οποία ο Γιάννης Γιώτης είχε καταλάβει πόσο οφέλιμα ήταν για την υγεία του ανθρώπου. «Έτσι βρήκαμε κάποιες εταιρείες και κάναμε τις πρώτες εισαγωγές. Έτσι τα φίλτρα νερού άρχισαν να μας δημιουργούν «ταυτότητα».

Να αναμορφώνουν το «Brand name» της εταιρείας μας. Τότε τα φίλτρα, ήταν όπως όλα που κυκλοφορούν στην αγορά». Το 2012 εν μέσω οικονομικής κρίσης επειδή η κατάσταση ήταν αρκετά δύσκολη και δεν ήθελε να αναγκαστεί να απολύσει ανθρώπους που δούλευαν μαζί του για 20 και 25 χρονια σκέφτηκε ότι έπρεπε να εξελίξει τα προϊόντα του και να γίνουν πιο ανταγωνιστικά. «Ανακοίνωσα στους συνεργάτες μου, ότι θα βγω στην τηλεόραση και θα ανακοινώσω ότι θα κατασκευάζουμε πια τα δικά μας φίλτρα νερού. Αυτή ήταν η απόφαση που μας έσωσε. Γνωρίζαμε τις αδυναμίες που είχαν τα φίλτρα νερού γιατί ασχολούμασταν πολλά χρόνια με αυτό. Αυτό που μας ανησυχούσε ήταν η αδυναμία των μέχρι τότε διαθέσιμων φίλτρων, να έχουν μία εσωτερική απολύμανση που σκοτώνει τα μικρόβια που μένουν πάνω στο φίλτρο, και δεν τα αφήνει να παραμείνουν στη συσκευή με κίνδυνο να περάσουν στο νερό που πίνουμε.

Έτσι αποφασίσαμε να κατασκευάσουμε τα δικά μας φίλτρα νερού που θα διέθεταν την τεχνική να κάνουν αυτή την εσωτερική απολύμανση. Το αντιμικροβιακό φίλτρο νερού «OLYMPUS», (η συσκευή), είναι κατασκευασμένο από κράμα αντιμικροβιακού χαλκού και ανοξείδωτο ατσάλι διαφέρει από τα άλλα που κυκλοφορούν στην αγορά, στο εξής: Είναι το μοναδικό αντιμικροβιακό, φίλτρο το οποίο έχει την ιδιότητα μέσα σε λίγες ώρες, να μειώνει σε ποσοστό 90% τη μικροβιακή χλωρίδα που τυχόν βρεθεί στο πόσιμο νερό, την οποία προηγουμένως το κεραμικό φίλτρο συγκρατεί στο εσωτερικό της συσκευής. Παράλληλα με βάση την επιστημονική μελέτη, ο αντιμικροβιακός χαλκός δεν επιτρέπει εντός της συσκευής τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων που προκαλούν λοιμώξεις, καθώς επιτυγχάνει συνεχή αυτοαπολύμανση του θαλάμου καθώς και του φίλτρου της συσκευής.

Φίλτρα νερού OLYMPUS TV Spot

Gepostet von Center Plus SA am Montag, 16. März 2020

Πέρα από την αντιμικροβιακή ιδιότητα , που επιτυγχάνεται με τον αντιμικροβιακό χαλκό με τον οποίο είναι επενδυμένη η συσκευή, διαθέτει και ένα ακόμη μοναδικό χαρακτηριστικό: Το κεραμικό φίλτρο που έχουμε εμείς , με μικροπόρους σε μέγεθος μικρότερο του ενός χιλιοστού, που συγκρατούν όλα τα μικροσώματα που βρίσκονται στο νερό, το παράγουν σε όλη την υφήλιο, το πολύ 6-7 εταιρείες. Γιατί η «συνταγή» παρασκευής του, είναι μυστική και το μυστικό της συνταγής πάει από πατέρα σε γιο. Τα παραπάνω καθιστούν το αντιμικροβιακό φίλτρο νερού «OLYMPUS», απόλυτα ασφαλές για τους χρήστες και μοναδικό στην κατηγορία του, καθώς δίνει τη δυνατότητα για πεντακάθαρο , υγιεινό κρυστάλλινο νερό. Όπως λέμε και εμείς «Ολύμπιο» νερό, καθώς είναι σαν αυτό το νερό που βγαίνει κοντά στις πηγές του Ολύμπου».

Βγήκε στην τηλεόραση και έδειξε το πρώτο φίλτρο με κάποιους συνεργάτες του να αντιδρούν. «Όταν βγήκα στην τηλεόραση και έδειξα το πρώτο τέτοιο φίλτρο νερού που κατασκεύασα και μίλησα και για ένα δεύτερο πιο μεγάλο, συνάντησα αντιδράσεις ακόμα και απ’ τους συνεργάτες μου. Μου είπαν «μα τι κάνετε; Είμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε κάτι τέτοιο» ; Τους είπα: «Αφήστε το πάνω μου». Έτσι ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε τα φίλτρα, πήραμε καινούργια μηχανήματα, η παραγωγή γίνεται όλο και πιο άρτια. Εμπλουτίζουμε διαρκώς τον εξοπλισμό μας. Έτσι δημιουργήσαμε ένα προϊόν που το αγάπησε η ελληνική αγορά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments