Πολιτική

Έφη Αχτσιόγλου: Κάθε μήνα και ένα νέο αρνητικό ρεκόρ ανεργίας από τον φιλότιμο κ. Μητσοτάκη

Έφη Αχτσιόγλου: Κάθε μήνα και ένα νέο αρνητικό ρεκόρ ανεργίας από τον φιλότιμο κ. Μητσοτάκη
Έφη Αχτσιόγλου: Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην αύξηση της ανεργίας τονίζοντας ότι είναι κάτι που βαραίνει την κυβέρνηση και ειδικότερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Νέο άλμα της ανεργίας κατά 2,5 μονάδες καταγράφουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ – «Στο 11μηνο διακυβέρνησης της ΝΔ χάθηκαν σχεδόν 200.000 θέσεις εργασίας», επισημαίνει η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. «Τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ κατέγραψαν νέο άλμα της ανεργίας κατά 2,5 μονάδες το διάστημα Μαρτίου – Μαΐου, ενώ στο 11μηνο διακυβέρνησης της ΝΔ χάθηκαν σχεδόν 200.000 θέσεις εργασίας», τονίζει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου. Η ίδια, επισημαίνει ότι «στην πραγματικότητα η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι δεν καταγράφονται ως άνεργοι γιατί χαρακτηρίζονται μη ενεργός πληθυσμός, είτε βρίσκονται σε αναστολή εργασίας».

«Πόσα άλλα στοιχεία να έρθουν στο φως για να γίνει σαφές ότι η πολιτική της κυβέρνησης στην αγορά εργασίας είναι καταστροφική; Κι όμως, η ΝΔ επιμένει στην ίδια συνταγή και μάλιστα σκοπεύει να την ενισχύσει σύμφωνα με το «αναπτυξιακό» σχέδιο Πισσαρίδη», τονίζει η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος, η Έφη Αχτσιόγλου υπογραμμίζει ότι «είναι λοιπόν πια καθαρό και στον πλέον καλοπροαίρετο: Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με «κακή διαχείριση» και «επιμέρους αστοχίες», αλλά με συγκεκριμένο προσανατολισμό της κυβέρνησης για διάλυση του κόσμου της εργασίας».

Έφη Αχτσιόγλου: Θέλουν να πάρουν τη ρεβάνς από τους εργαζόμενους ή είναι απλά ιδεοληπτικοί;

Θυμίζουμε ότι λίγες μέρες νωρίτερα η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναφερθεί στην έκθεση Πασσαρίδη. Συγκεκριμένα την είχε χαρακτηρίσει ανατριχιαστική. Προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους αποκλειστικά σαν πρόβλημα». «Αν και δεν έχει λείψει απ’ αυτή την κυβέρνηση το αντεργατικό στίγμα, η έκθεση Πισσαρίδη είναι ομολογουμένως ανατριχιαστική», επισημαίνει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου σημειώνοντας ότι «ένα πράγμα είναι καθαρό στην έκθεση: ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους αποκλειστικά σαν πρόβλημα».

Η ίδια προσθέτει ότι «στη βάση αυτού σχεδιάζει ακόμη ευκολότερες απολύσεις, μείωση των αποδοχών για τις υπερωρίες, μείωση των παροχών μητρότητας για τους δημοσίους υπαλλήλους, συρρίκνωση του πλαισίου προστασίας των εργαζόμενων». «Την ίδια στιγμή η έκθεση επαναλαμβάνει όλα τα ιδεοληπτικά νεοφιλελεύθερα κλισέ: οι άνεργοι φταίνε για την ανεργία τους γιατί δεν είναι αρκετά ευέλικτοι ή σωστά καταρτισμένοι.

Κι ας ζούμε σε μια χώρα που το brain drain γίνεται ενδημικό φαινόμενο. Οι παροχές στους ανέργους δεν είναι προϋποθέσεις επιβίωσης σε ένα σύγχρονο κράτος, αλλά χατίρια που πρέπει να καταργηθούν. Και φυσικά το «ασφαλιστικό Πινοσέτ» επανέρχεται στην ατζέντα, διότι η ανάγκη εξυπηρέτησης συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων δεν φεύγει ποτέ από τις προτεραιότητες αυτής της κυβέρνησης», σημειώνει η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλήγοντας σημειώνει ότι «η λύση για το τεράστιο κόστος μιας τέτοιας επιλογής; Απλή. Την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος θα την πληρώσουν οι σημερινοί ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι. Οι τελευταίοι εξάλλου πρέπει σύμφωνα με την έκθεση να τιμωρηθούν επιπλέον διότι το ασφαλιστικό μας σύστημα παραήταν αναδιανεμητικό έως σήμερα. Η τιμωρία βέβαια δεν τους αφορά όλους, αλλά μόνο τους συνήθεις υπόπτους: χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments