Πολιτική

Εύβοια: Στην περιοχή μεταβαίνει εσπευσμένα ο Χαρδαλιάς μετά τις φονικές πλημμύρες

Εύβοια: Στην περιοχή μεταβαίνει εσπευσμένα ο Χαρδαλιάς μετά τις φονικές πλημμύρες
Εύβοια: Αδιανόητη η καταστροφή στην περιοχή από την κακοκαιρία, μεταβαίνει επί τόπου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Αδιανόητη είναι η καταστροφή στην Εύβοια από τις φονικές πλημμύρες. Δύο ηλικιωμένοι αλλά και ένα βρέφος, μόλις οκτώ μηνών, ανασύρθηκαν νεκροί στα Πολιτικά Εύβοιας από τα σπίτια τους που πλημμύρισαν από την τρομερή νεροποντή που έπνιξε από χθες το βράδυ την περιοχή. Υπάρχουν πληροφορίες που μιλούν και για τέταρτο νεκρό.

Μεγάλα προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην Εύβοια με τα περισσότερα από αυτά να εντοπίζονται, σύμφωνα με την Πυροσβεστική στις περιοχές Ψαχνά, Πολιτικά και Λευκαντί. Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ήταν από την πρώτη στιγμή σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, τον Δήμαρχο Διρφύων-Μεσσαπίων Γεώργιο Ψαθά και τη Δήμαρχο Χαλκιδέων Ελένη Βάκα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, μεταβαίνει στην περιοχή για εκτίμηση της κατάστασης και για τον συντονισμό της αντιμετώπισής της.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνεται συνεχώς για την εξέλιξη των απεγκλωβισμών και των ενεργειών που γίνονται από τις αρμόδιες Αρχές.

Η κατάσταση είναι δραματική

Δραματική είναι η κατάσταση στην Εύβοια καθώς συνεχίζονται οι εκκλήσεις για διασώσεις εγκλωβισμένων πολιτών. Ελικόπτερα συνδράμουν στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού σε Λευκαντί και Μπούρτζι. Η κακοκαιρία σαρώνει δρόμους και σπίτια. Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και το έργο των σωστικών συνεργείων είναι δύσκολο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ιδιαίτερα στα Ψαχνά και στα Πολιτικά το μεγαλύτερο μέρος των σπιτιών έχουν πλημμυρίσει και οι προσπάθειες απεγκλωβισμού συνεχίζονται, μέσα από νερά και λάσπες, ενώ μετά τις 8 το πρωί άρχισε σιγά-σιγά να πέφτει η ένταση της βροχής και το κύμα μετακινήθηκε περισσότερο νότια.

Στα Πολιτικά και στα Ψαχνά αλλά και στην ευρύτερη περιοχή όπως τα χωριά Στενή, Πούρνος, Καμπιά κ.ά. έχουν υπάρξει τεράστιες ζημιές και σε σπίτια και σε υποδομές αλλά και στο οδικό δίκτυο. Το μόνο θετικό σημάδι είναι ότι έχει σταματήσει βροχή. Ήδη χωματουργικά μηχανήματα εργάζονται στο κεντρικό δρόμο προς τα Πολιτικά για να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.

Ελικόπτερα συνδράμουν στο έργο της διάσωσης

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο νότια της Χαλκίδας εκεί όπου οι πυροσβέστες αδυνατούν να φτάσουν στα σπίτια γιατί οι δρόμοι είναι κομμένοι και ζήτησαν ενισχύσεις από ελικόπτερο ώστε να ξεκινήσουν απεγκλωβισμοί ανθρώπων από τις ταράτσες των σπιτιών.

Όπως έγινε γνωστό, διατέθηκε ελικόπτερο και σε λίγο θα βρίσκεται εκεί έτσι ώστε να βοηθήσει, ιδιαίτερα στο Μπούρτζι και το Λευκαντί, καθώς έχει καταστραφεί το οδικό δίκτυο και τα νερά δεν επιτρέπουν την κίνηση κανενός αυτοκινήτου. Τα μονά οχήματα που έχουν μπει στην περιοχή είναι χωματουργικά οχήματα που έχει διαθέσει η Περιφέρεια, ενώ συνεχίζεται η βροχόπτωση με συνέπεια να μην υπάρχει μια πρώτη αποτίμηση των ζημιών δεν είναι δυνατόν να προσεγγίσουν τα Πυροσβεστικά οχήματα.

Δείτε σοκαριστικό βίντεο από το Star Κεντρικής Ελλάδας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments