Πολιτική

Θεοδωρικάκος Εύβοια πλημμύρες: Ενίσχυση 1,2 εκατομμυρίων ευρώ για τους πληγέντες δήμους

Θεοδωρικάκος Εύβοια πλημμύρες: Ενίσχυση 1,2 εκατομμυρίων ευρώ για τους πληγέντες δήμους
Θεοδωρικάκος Εύβοια πλημμύρες: Οικονομική ενίσχυση για τους δήμους της Εύβοιας που επλήγησαν από τη θεομηνία του Σαββατοκύριακου ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1,2 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε για τους δυο πληγέντες από πλημμύρες δήμους της Εύβοιας, Χαλκιδέων και Διρφύων – Μεσσαπίων, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο υπουργός, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 10 Ιουλίου, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την επίσκεψή του, στις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας, είχε νέα σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό, και τους δημάρχους Χαλκιδέων, Ελένη Βάκα, και Διρφύων- Μεσσαπίων, Γιώργο Ψαθά.

Στη σύσκεψη αυτή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, αποφασίστηκε για το Δήμο Χαλκιδέων έκτακτη επιχορήγηση 700.000 ευρώ για την αντιμετώπιση του προβλήματος ύδρευσης μεγάλων περιοχών του καθώς και για μια πρώτη ανάπλαση των δύο κατεστραμμένων παραλιών Βασιλικού και Αγίου Νικολάου.Για το Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων αποφασίστηκε έκτακτη επιχορήγηση 500.000 ευρώ για την αντιμετώπιση του προβλήματος ύδρευσης δημοτικών διαμερισμάτων και για μια πρώτη ανάπλαση της παραλίας των Πολιτικών που έχει καταστραφεί.

Επίσης, ο κ. Θεοδωρικάκος δεσμεύτηκε για γρήγορη ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έργων ύδρευσης και αντιπλημμυρικής προστασίας που θα προταθούν από την περιφέρεια και δυο αυτούς δήμους.

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι συνεχίζουν να μετρούν τις πληγές τους. Η κακοκαιρία άφησε πίσω της οκτώ νεκρούς -ανάμεσά τους και ένα μωρό-, 3.000 πλημμυρισμένα σπίτια, κατεστραμμένα αυτοκίνητα, οδικές αρτηρίες και επαγγελματικούς χώρους στο έλεος της λάσπης. Μάλιστα, ακόμα και μέχρι το βράδυ της Δευτέρας 10 Αυγούστου κάποιες περιοχές της Εύβοιας δεν είχαν ρεύμα και νερό με τον κρατικό μηχανισμό να καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αποκαταστήσει τις βλάβες.

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ μετά τις αδιάκοπες προσπάθειες των συνεργείων επανηλεκτροδοτήθηκαν οι περιοχές Αμάρυνθος, Ν. Αρτάκη, Μύτικο και Σχηματάρι. Επιπλέον αποκαταστάθηκαν οι ζημιές στο δίκτυο στην Καμαρίτσα, Πολιτικά, Κακοπέρατο, Ψαχνά, Βασιλικό και Ερέτρια. Συνεργεία συνεχίζουν τις εργασίες για την επανηλεκτροδότηση εννέα υποσταθμών στην περιοχή του Βασιλικού, καθώς και την αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών στο δίκτυο που ηλεκτροδοτεί τα χωριά Θεολόγος, Μίστρος, Γέροντας, Πούρνος, Σκουντέρι και Μαυρόπουλο.

Για την τραγωδία στην Εύβοια διέταξε έρευνα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημήτρης Προκοπίου, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια και τυχόν ευθύνες που οδήγησαν στον θάνατο των οχτώ πολιτών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments