Ελλάδα

Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Εκτάκτως στη συμπρωτεύουσα ο Τσιόδρας μετά τα δεκάδες κρούσματα σε οίκο ευγηρίας

Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Εκτάκτως στη συμπρωτεύουσα ο Τσιόδρας μετά τα δεκάδες κρούσματα σε οίκο ευγηρίας
Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Στο Ασβεστοχώρι μεταβαίνει εκτάκτως ο Σωτήρης Τσιόδρας, μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων σε οίκο ευγηρίας.

Τα δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού σε οίκο ευγηρίας αναγκάζουν τον Σωτήρη Τσιόδρα να μεταβεί εκτάκτως στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 31 ηλικιωμένους, αλλά και 3 εργαζόμενους του οίκου ευγηρίας. Μόλις εντοπίστηκαν τα κρούσματα σήμανε συναγερμός στους ειδικούς, καθώς στον οίκο ευγηρίας φιλοξενούμενοι και προσωπικό είναι 120 άτομα. Μάλιστα, έχουν ήδη ξεκινήσει τεστ και ιχνηλατήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, 7 ηλικιωμένοι νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» και η κατάσταση της υγείας τους είναι επιβαρυμένη, καθώς έχουν υποκείμενα νοσήματα. Επίσης, ένας ακόμα ηλικιωμένος μεταφέρθηκε πριν από λίγη ώρα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ιχνηλάτησης. Από τον οίκο ευγηρίας έχουν ληφθεί περισσότερα από 170 δείγματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το grtimes για τον οίκο ευγηρίας, επιβεβαίωσαν ότι υπάρχουν κρούσματα, αν και για την ώρα δεν έχουν ξεκάθαρη ενημέρωση ως προς τον αριθμό, καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία των διαγνωστικών τεστ, τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους ηλικιωμένους. «Αυτή την ώρα γίνεται ξανά και νέα δειγματοληψία, στέλνονται τα δείγματα στον ΕΟΔΥ και ακολουθούμε όλες τις οδηγίες που μας δίνονται», τονίζει ο εκπρόσωπος του οίκου ευγηρίας «Αγία Κυριακή», Ιωάννης Ζαγκλής. Σύμφωνα με τον ίδιο, στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας βρίσκονται πάνω από 100 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και των εργαζομένων. «Όλοι όσοι εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό έχουν απομονωθεί και θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο», συμπληρώνει ο κος Ζαγκλής. Πάντως, αναμένεται να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις εντός της ημέρας και πιθανόν το απόγευμα.

Δύο γιατροί διασωληνωμένοι στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας

Διασωληνωμένοι παραμένουν δύο γιατροί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για τον κορωνοϊό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Πρόκειται για μια 27χρονη ειδικευόμενη γιατρό χειρουργικής και έναν 58χρονο παιδίατρο ο οποίος μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο του Βόλου. Σημειώνεται πως η 27χρονη εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα του ιού, όταν επέστρεψε από τις διακοπές της στη Χαλκιδική. Η κατάστασή της επιδεινώθηκε τις τελευταίες ώρες και διασωληνώθηκε ενώ ανήκει στις ευπαθείς ομάδες. Στο μεταξύ, το βράδυ της Τρίτης (11 Αυγούστου) διασωληνώθηκε και ένας 58χρονος παιδίατρος ο οποίος είχε μεταφερθεί από το νοσοκομείο του Βόλου πριν δύο μέρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments