Διεθνή

ΗΠΑ κορωνοϊός: 1.185 θάνατοι και πάνω από 53.000 κρούσματα σε 24 ώρες

ΗΠΑ κορωνοϊός: 1.185 θάνατοι και πάνω από 53.000 κρούσματα σε 24 ώρες
ΗΠΑ κορωνοϊός: Κατά υπολογισμούς ινστιτούτου του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον που δημοσιοποιήθηκε στις αρχές του μήνα, ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ ενδέχεται να ανέρχεται την 1η Δεκεμβρίου σε 300.000 νεκρούς.

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν τις προηγούμενες 24 ώρες άλλους τουλάχιστον 1.185 θανάτους ασθενών που υπέκυψαν στην COVID-19, με το σύνολο των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα στην υφήλιο να φθάνει τους 167.248, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, που βασίζεται στις ανακοινώσεις των υγειονομικών αρχών των πολιτειών, ως τις 05:00 (ώρα Ελλάδας). Το ίδιο διάστημα, εντοπίστηκαν άλλα τουλάχιστον 53.276 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί θα φθάνει έτσι τα 5,27 εκατομμύρια, κατά την καταμέτρηση του πρακτορείου.

Η Καλιφόρνια, μια από τις πολιτείες που έχουν μετατραπεί σε εστίες της πανδημίας το τελευταίο διάστημα, κατέγραψε 193 θανάτους τις προηγούμενες 24 ώρες, με το σύνολο των θανάτων να ανέρχεται σε 10.999. Ακόμη, οι καλιφορνέζικες αρχές επιβεβαίωσαν τουλάχιστον 8.295 κρούσματα μόλυνσης από τον κορvνοϊό, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να ανέρχονται σε 602.822 στην πολιτεία, αριθμό υψηλότερο από εκείνους αρκετών από τις χώρες που βρίσκονται ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη.

Debate για τις μάσκες

Την ώρα που συνεχίζουν να καταγράφονται δεκάδες χιλιάδες κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 καθημερινά, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Δημοκρατικός αντίπαλός του στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου Τζο Μπάιντεν αντάλλαξαν χθες φραστικά πυρά για το εάν πρέπει ή όχι να δοθεί εντολή στους πολίτες σε επίπεδο ομοσπονδιακής κυβέρνησης να φορούν μάσκες, όπως εισηγείται ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα, με τον ένοικο του Λευκού Οίκου να του προσάπτει «πολιτικαντισμό».

Κατά υπολογισμούς ινστιτούτου του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον που δημοσιοποιήθηκε στις αρχές του μήνα, ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ ενδέχεται να ανέρχεται την 1η Δεκεμβρίου σε 300.000 νεκρούς. Την ίδια ώρα οι επιστήμονες τονίζουν υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην απαλλαχτούμε ποτέ από τον κορωνοϊό. Πριν μερικούς μήνες, οι υπεύθυνοι δημόσιας υγείας έδειχναν μεγαλύτερη αισιοδοξία ακόμη και για εξαφάνιση του νέου κορωνοϊού, όπως είχε συμβεί το 2004 με τον συγγενικό ιό που προκαλούσε τη νόσο SARS. Όμως, αυτό θεωρείται πια σχεδόν απίθανο, καθώς ο νέος ιός εξαπλώνεται πολύ πιο εύκολα από ό,τι ο προηγούμενος κορωνοϊός SARS-CoV, ιδίως από τη στιγμή που μεταδίδεται από ανθρώπους ανύποπτους ότι τον έχουν στο σώμα τους.

«Είναι πολύ απίθανο ότι αυτήν τη φορά θα μπορέσουμε να κηρύξουμε τη νίκη που είχαμε πετύχει εναντίον του SARS», δήλωσε ο επιδημιολόγος Στέφεν Μορς του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης. Τι ακριβώς θα συμβεί, θα εξαρτηθεί καθοριστικά από τη δύναμη και τη διάρκεια της ανοσίας έναντι του νέου ιού, σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο Γιονατάν Γκραντ του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments