Ελλάδα

Φωτιά σήμερα: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας

Φωτιά σήμερα: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας
Φωτιά σήμερα: Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συστήνει προσοχή στους πολίτες - Αναλυτικά ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς

Υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας και σήμερα 16 Αυγούστου. Σύμφωνα πάντα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Λασίθι, Σάμο, Ικαρία και Δωδεκάνησα.

Αναλυτικά ο χάρτης:

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά προσοχή στους πολίτες

Λόγω του αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς σήμερα 16 Αυγούσρτου 2020, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού. Επιπλέον, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, και άλλα. Τέλος, η ΓΓΠΠ υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή 112. Για  πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Καιρός σήμερα 16 Αυγούστου 2020

Τα γενικά χαρακτηριστικά και οι προειδοποιήσεις σχετικά με την πρόγνωση για τον καιρό για σήμερα Κυριακή 16 Αυγούστου αναφέρουν πως στη  και τη Θράκη θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες και εκ νέου από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικούς όμβρους στα ηπειρωτικά ορεινά και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο και τη  τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι στο  θα πνέουν βόρειοι τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα  βαθμιαία 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες και εκ νέου από τις απογευματινές έως τις βραδινές ώρες.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments