Ελλάδα

Νημπορειό Εύβοιας: Είναι το πιο εξωτικό μαντρί της Ελλάδας

Νημπορειό Εύβοιας: Είναι το πιο εξωτικό μαντρί της Ελλάδας
Νημπορειό Εύβοιας: Πρόκειται για μια πανέμορφη, εξωτική παραλία στην περιοχή που απέχει μόλις 40 λεπτά, μέσω θαλάσσης, ή δύο ώρες περίπου, οδικώς, από την Αθήνα.

Το Νημπορειό Εύβοιας αποτελεί έναν σχετικά μικρό κόλπο και οικισμό στη νότια πλευρά της, ανάμεσα στα Στύρα και το Μαρμάρι, απέναντι από το Μαραθώνα.

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Καλλικράτης ανήκει στον Δήμο Καρύστου, ενώ με το πρόγραμμα Καποδίστριας ανήκε στον τέως Δήμο Στυρέων. Κατά την Απογραφή του 2011 αριθμούσε 50 κατοίκους. Περιβάλλεται από λόφους και στην περιοχή βρίσκονται χαράδρες. Στα βόρεια υπάρχει μη ενεργό λατομείο και επίσης στην περιοχή βρίσκονται εξωκλήσια, όπως του Προφήτη Ηλία, του Αγίου Προκόπη και του Αγίου Ιωάννη.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, «πετάμε» πάνω από μια πανέμορφη, εξωτική παραλία στην περιοχή της Εύβοιας, που απέχει μόλις 40 λεπτά (δια θαλάσσης) ή 2 ώρες περίπου (οδικώς) από την Αθήνα. «Ναι, υπάρχει και αυτό…», είναι το σχόλιο που συνοδεύει το πανέμορφο οπτικό υλικό με το… ιδιαίτερο soundtrack που το συνοδεύει.

Το μέρος είναι απίστευτα προικισμένο. Ένας απάνεμος, μεγάλος, βαθύς όρμος με ρηχή άμμο σε όλη του την έκταση που βαθαίνει ομαλά, με πλούσιο βυθό από θαλάσσιες ανεμώνες που κρύβονται όταν αντικρίζουν ανθρώπους και πολλά είδη ψαριών όπως μπαρμπούνια και γλώσσες. Σε αυτό το τοπίο το μυαλό του καθενός θα πήγαινε σε μια μεγάλη τουριστική μονάδα ανεπτυγμένη στην ακτή, ή έστω ένα beach bar με ξαπλώστρες, άνετη οδική πρόσβαση και παρκαδόρους για να μπορεί να είναι ομαλή η κυκλοφορία από τον κόσμο που θα συνέρρεε.

Όμως, όταν μιλάμε για τη Χώρα μας, όλα είναι πιθανά. Αντί για λουόμενους, την παραλία απολαμβάνουν κατσίκια και πρόβατα. Αντί για ξαπλώστρες υπάρχουν ξεροτοίχια και δεντράκια για να κάθονται από κάτω τους τα συμπαθή αυτά τετράποδα. Αντί για ξενοδοχείο, ένα μαντρί και αντί για οδική πρόσβαση με μεγάλο δρόμο, ένα μονοπάτι μέσα στη φυτευτή πέτρα. Το απόλυτα παράδοξο σκηνικό! Αυτά τα παράδοξα όμως είναι που ομορφαίνουν την Ελλάδα και τη διατηρούν παρθένα και ανεξερεύνητη.

Και σίγουρα θα θέλαμε να δοκιμάσουμε από τα προϊόντα αυτού του εξωτικού μαντριού. Η πρόσβαση όπως αναφέραμε για ένα πραγματικά μοναδικό μπάνιο γίνεται μέσω ενός μονοπατιού με ΒΔ κατεύθυνση, που ξεκινάει εκεί που τελειώνει η κεντρική παραλία του Νημπορειού. Αν επισκεφθείτε την περιοχή, αξίζει σίγουρα μια βουτιά στο γαλάζιο αυτής της παραλίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments