Πολιτική

Nίκος Παππάς για κυβέρνηση: Η «τριπλή αποτυχία» Μητσοτάκη και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

Nίκος Παππάς για κυβέρνηση: Η «τριπλή αποτυχία» Μητσοτάκη και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ
Nίκος Παππάς για κυβέρνηση: Που εντοπίζει την «αποτυχία της κυβέρνησης», ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ.

O τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, κάνει λόγο για “τριπλή αποτυχία” της κυβέρνησης Μητσοτάκη παρουσιάζοντας επίσης την πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, ο κ. Παππάς εντοπίζει την «αποτυχία της κυβέρνησης», στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, «όπου η Ν.Δ. ακολουθεί τη λογική της πλήρους ακινησίας», στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, καταλογίζοντας «ανυπαρξία προετοιμασίας» και «λανθασμένες κυβερνητικές επιλογές» και στην οικονομία, «όπου η Ν.Δ. ακολούθησε τη στρατηγική της ηθελημένης αδράνειας και της “ ανοσίας της αγέλης”».

“Με ορατά τα αποτελέσματα της πολιτικής Μητσοτάκη και τις επιπτώσεις της στα εθνικά θέματα, τη δημόσια Υγεία και την οικονομία, κάθε πολίτης έρχεται αντιμέτωπος με τα διλήμματα της επόμενης περιόδου”, συνεχίζει, τονίζοντας ότι “όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με την ευθύνη του να εμπλουτίσει ακόμα περισσότερο τη δική του πρόταση για τη διαχείριση των μεγάλων ζητημάτων, εθνικών και κοινωνικών”.

Ανάγκη σχεδιασμού και πολιτικής για την οικονομία

Ειδικότερα, υπογραμμίζει την ανάγκη “σχεδιασμού και πολιτικής για την οικονομία που δεν θα καθιστά την προοδευτική παράταξη όμοια ή σχεδόν όμοια με τη Δεξιά”, “λύσεων ούτως ώστε οι τράπεζες, οι οποίες αναδεικνύονται στο μεγάλο ασθενή της ελληνικής οικονομίας, να παίξουν επιτέλους τον ρόλο τους ύστερα από πολλά χρόνια. Με ειδικές μέριμνες για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και την προστασία της πρώτης κατοικίας” και φορολογικής πολιτικής “εναλλακτικής” από αυτήν που, όπως αναφέρει, υποχρεώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να ασκήσει.

“Για να ανταποκριθεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις ανάγκες της νέας φάσης, οφείλει να προχωρήσει με μεγαλύτερη ένταση την οργανωτική του πύκνωση και ανασυγκρότηση, τη διεύρυνση και τον μετασχηματισμό του. Με μία αυτονόητη, διαρκή και επίμονη στόχευση για τη συσπείρωση των δυνάμεων από τη ριζοσπαστική Αριστερά μέχρι το προοδευτικό Κέντρο”, σημειώνει, προσθέτοντας ότι “σε αυτές τις συνθήκες η αίσθηση της αυτάρκειας, η αυταρέσκεια μίας και μόνης από τις ιστορικές διαδρομές της Αριστεράς είναι αναντίστοιχη με τα ζητούμενα του προοδευτικού κόσμου και της κοινωνίας”.

“Και αν κάποιος νομίζει ότι κάποια παράδοση της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου περισσεύει, κάνει λάθος. Και αν νομίζει ότι κάποια παράδοση της Αριστεράς μπορεί από μόνη της, κάνει επίσης τεράστιο και ιστορικό λάθος”, συμπληρώνει και καταληγει: ” Ευτυχώς, κανένα από τα δύο παραπάνω λάθη δεν περιλαμβάνεται στα ομόφωνα ψηφισμένα κείμενα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Ευτυχώς, γιατί δεν είναι καιρός για λάθη”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments