Αθλητισμός

Γιουσέιν Μπολτ κορωνοϊός: Θετικός στον ιό ο θρύλος του στίβου

Γιουσέιν Μπολτ κορωνοϊός: Θετικός στον ιό ο θρύλος του στίβου
Γιουσέιν Μπολτ κορωνοϊός: Θετικός στον ιό διαγνώστηκε ο θρύλος του στίβου.

Ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις. Ο Γιουσέιν Μπολτ διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, σε τεστ που έκανε πριν από μερικές ημέρες και τα αποτελέσματά του έγιναν γνωστά την Κυριακή (23/8). Ο θρύλος του στίβου, μετά από αυτή την εξέλιξη, τέθηκε σε καραντίνα.

Τα άσχημα νέα ήρθαν λίγα 24ωρα μετά το πάρτι γενεθλίων που έκανε στην Τζαμάικα (τη χώρα του) όπου υπήρχαν αρκετοί καλεσμένοι. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μεταξύ τους ήταν και ο παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι, Ραχίμ Στέρλινγκ.

Τι είχε δηλώσει για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων

Πρόσφατα ο ρέκορντμαν σε 100 και 200 μέτρα έδωσε συνέντευξη σε έναν άλλο μεγάλο αθλητή, τον Κόλιν Τζάκσον, με τον οποίο συζήτησαν και για τον κορωνοϊό. Η συζήτηση ξεκίνησε από την πανδημία. «Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων έπρεπε να γίνει», δήλωσε ξεκάθαρα ο Μπολτ και προέτρεψε τους αθλητές να διατηρήσουν τη φυσική τους κατάσταση αλλά να μην το παρακάνουν. Για τον Ολυμπιακό τίτλο των 100μ. που θα κριθεί το 2021 δήλωσε ότι με τα τωρινά δεδομένα κανένας δεν είναι κοντά στον Κρίστιαν Κόλμαν.

Στη συνέχεια ο Μπολτ αποκάλυψε ότι είχε κάνει συζήτηση με τον προπονητή του, Γκλεν Μιλς, για να επιστρέψει στην ενεργό δράση και να συμμετάσχει στο Τόκιο: «Πέρυσι του είπα ότι αν θέλει εκείνος να γυρίσω, εγώ θα το έκανα».

Έπειτα, πρόσθεσε γελώντας: «Αν τελικά το έκανα τώρα θα ήμουν ήδη με ενάμιση χρόνο προπόνησης και θα είχα άλλον ένα χρόνο λόγω αναβολής, ευτυχώς που δεν το έκανα». Στην ερώτηση που του έγινε, αν τελικά θα επιστρέψει, δεν ήταν ιδιαίτερα θετικός: «Δεν είναι εύκολο να γυρίσεις σε αυστηρό πρόγραμμα προπονήσεων. Τώρα κάνω ό,τι θέλω και έχω βρει τους ρυθμούς μου οπότε είναι πολύ δύσκολο να γυρίσω πάλι σε αυτό». Η κουβέντα των δύο στη συνέχεια οδηγήθηκε σε μία αναδρομή της πορείας του, από τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου το 2008 μέχρι και το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2017 στο οποίο είπε και το οριστικό «αντίο».

Δείτε βίντεο με τον Γιουσέιν Μπολτ εν δράσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, στα 100 μέτρα

Στιγμιότυπα από τον αγώνα των 200 μέτρων στους ίδιους Ολυμπιακούς

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments