Πολιτική

Ερντογάν: «Η Ελλάδα θα είναι η μόνη υπεύθυνη για ό, τι αρνητικό προκύψει»

Ερντογάν: «Η Ελλάδα θα είναι η μόνη υπεύθυνη για ό, τι αρνητικό προκύψει»
Ερντογάν: Σε νέες δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του κόμματός του σήμερα, όπου τόνισε, ανάμεσα σε άλλα, ότι η Ελλάδα θα είναι η υπεύθυνη για ό, τι κακό προκύψει μετά τη NAVTEX που εξέδωσε.

Απτόητος παραμένει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρά τις θέσεις που εξέφρασαν Κομισιόν και Γερμανία, όσον αφορά την ανανέωση της τουρκικής NAVTEX στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο Τούρκος πρόεδρος σε νέες δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του κόμματός του κατηγόρησε την Ελλάδα και απειλητικά προειδοποίησε πως θα ευθύνεται για ό, τι συμβεί από εδώ και πέρα. Τον Ερντογαν ενόχλησε η αντί-NAVTEX που ανακοίνωσε η ελληνική πλευρά.

«Θα σας εγκαταλείψουν»

«Η Ελλάδα δεν έχει κανένα δικαίωμα να εκδώσει NAVTEX για την περιοχή που το έχουμε κάνει εμείς. Θεωρώ πως θα ήταν ωφέλιμο για τους Έλληνες γείτονές μας να κατανοήσουν πως αυτοί που έσυραν την Ελλάδα μπροστά από το τουρκικό ναυτικό, δεν θα ξαναεμφανιστούν σε πιθανό πρόβλημα που θα προκύψει στο μέλλον. Η σημερινή δήλωση της Ελλάδας θέτει σε κίνδυνο την παράκτια και ναυτική ασφάλεια όλων των πλοίων της περιοχής» ανέφερε ο Ερντογάν σε σχέση με την ελληνική αντι-NAVTEX στην ανανέωση της αντίστοιχης τουρκικής.

Πρόσθεσε ακόμα ότι: «Από εδώ και στο εξής, η Ελλάδα θα είναι η μοναδική υπαιτία για ό, τι αρνητικό προκύψει στην περιοχή και για τις ζημιές που η ίδια θα προκαλέσει στον εαυτό της. Με αυτή τη στάση ενάντια στο διεθνές δίκαιο, η Ελλάδα έχει πέσει σε ένα χάος που δεν μπορεί να ξεφύγει».

Στη συνέχεια έστρεψε τα πυρά του, ξανά, ενάντια στην ΕΕ: «Η ΕΕ δεν ήταν ποτέ έντιμη μαζί μας. Υποστηρίζουν τρομοκράτες ενάντια στην πατρίδα μας, οι οποίοι έρχονται σε εμάς από την Ελλάδα και τον PKK. Το θεωρείτε φιλία αυτό; Δεν στέκονται στο πλευρό μιας χώρας που θυσιάζει τον εαυτό της για την ανεξαρτησία και το μέλλον της. Έχει υποκριτική συμπεριφορά απέναντί μας, δεν υπάρχει καμία ενότητα σαν αξία».

Σε σχέση με τις γεωτρήσεις στη Μεσόγειο, είπε: «Έχουμε δείξει σε εκείνους που προσπαθούν να μας εμποδίσουν στην Ανατολική Μεσόγοειο, πως έχουμε τη δύναμη να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Σαν η χώρα με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο και το Αιγαίο, προστατεύουμε τα δικαίωματά μας. Μετά την ανακάλυψη στη Μαύρη Θάλασσα, πιστεύω πως σύντομα θα έχουμε καλά νέα και από τη Μεσόγειο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments