Διεθνή

Ερντογάν Ελλάδα: Αν θέλετε να πληρώσετε το τίμημα, να έρθετε να μας αντιμετωπίσετε

Ερντογάν Ελλάδα: Αν θέλετε να πληρώσετε το τίμημα, να έρθετε να μας αντιμετωπίσετε
Ερντογάν Ελλάδα: Οι νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου φανερώνουν πως η ρητορική του είναι εκτός ελέγχου.

Εμπρηστικές είναι, για ακόμα μια φορά, οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε ομιλία του το πρωί της Τετάρτης (26 Αυγούστου) διεμήνυσε πως η χώρα του θα «πάρει ό,τι δικαιούται σε Μεσόγειο, Αιγαίο και Μαύρη Θάλασσα».

Εκτός ελέγχου στη ρητορική του ο «Σουλτάνος»

Στη ρητορική του, η οποία φαίνεται να είναι εκτός ελέγχου, υποστήριξε πως «εάν η Ελλάδα θέλει να πληρώσει το τίμημα, να έρθει να μας αντιμετωπίσει». Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε απειλητικά, ότι «καλούμε τους συνομιλητές μας να μείνουν μακριά από λάθη που θα τους προκαλέσουν καταστροφή». Ο «Σουλτάνος» επανέλαβε ότι «η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της στην Μεσόγειο, στο Αιγαίο και στην Μαύρη Θάλασσα. Ακριβώς όπως δεν λαχταρούμε τη γη, την κυριαρχία ή τα συμφέροντα κανενός, δεν θα συμβιβαστούμε ποτέ σε αυτό που μας ανήκει».

«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί»

«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Καλούμε τους συνομιλητές μας να συνέλθουν. Δεν έχουμε βλέψεις και εδαφικές διεκδικήσεις αλλά κάποιοι δοκιμάζουν την υπομονή μας. Θα αντιδράσουμε είτε πολιτικά, είτε οικονομικά, είτε στρατιωτικά. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί πληρώνοντας ακόμα και τίμημα. Αν κάποιοι θέλουν να μας αντιμετωπίσουν, ας έρθουν. Ειδάλλως ας φύγουν από την μέση», προσέθεσε. Παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος την Τρίτη (25 Αυγούστου), μετά τη συνάντησή του με τον Χάικο Μάας, είχε τονίσει ότι «αυτή τη φορά δεν θα πρόκειται για ατύχημα, θα αναλάβουμε δράση και θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο», ο Τούρκος πρόεδρος ανέβασε και άλλο το επίπεδο της έντασης.

«Η Ελλάδα, που δεν αξίζει καν τη βυζαντική κληρονομιά, αρνείται να πάρει μαθήματα από την ιστορία και ενεργεί ως ψευτοεκβιαστής στον χώρο της Μεσογείου», τόνισε την ώρα που στις αγορές του χρήματος η τουρκική λίρα συνεχίζει να υποτιμάται έναντι του δολαρίου. Επίσης, έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι οι δηλώσεις αυτές έρχονται μόλις την επομένη της διαμεσολαβητικής προσπάθειας του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας και ενώ η ελληνική Βουλή αναμένεται να κυρώσει τις συμφωνίες για οριοθέτηση ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments