Ελλάδα

Μέγαρα ναρκωτικά: Εντοπίστηκε φυτεία με περίπου 800 δενδρύλλια κάνναβης

Μέγαρα ναρκωτικά: Εντοπίστηκε φυτεία με περίπου 800 δενδρύλλια κάνναβης
Μέγαρα ναρκωτικά: Εκατοντάδες δενδρύλλια κάνναβης εντόπισαν οι αρχές στην κοινότητα Αλεποχώρι.

Μπορεί η πόλη των Μεγάρων να φημίζεται για τα αυγά, τα φιστίκια και τις ελιές της ωστόσο στην περιοχή φαίνεται πως γίνονται… “πραγματάκια”. Χθες, Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, στο Αλεποχώρι, την τοπική κοινότητα του Δήμου Μεγάρων, εντοπίστηκε σε δασώδη περιοχή φυτεία με εκατοντάδες δενδρύλλια κάνναβης.

Συγκεκριμένα, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί εξερευνήθηκε η ανωτέρω περιοχή, όπου εντοπίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένους και κατάλληλα εκχερσωμένους χώρους, φυτεία αποτελούμενη από 793 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 150 εκατοστών, περίπου τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Η έρευνα έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.), των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας και Κορινθίας, καθώς και με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας και του αστυνομικού σκύλου της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων.

Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας, βρέθηκε αντίστοιχος αρδευτικός και καλλιεργητικός εξοπλισμός, ο οποίος κατασχέθηκε. Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν την φυτεία. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι χαρακτηριστικές.

Φυτείες και στα Χανιά:

Την ίδια ώρα, εντοπίστηκαν στα Χανιά στην περιοχή των Δήμων Μυλοποτάμου και Ανωγείων επτά φυτείες. Όπως έγινε γνωστό, κατά την διάρκεια επιχείρησης των αρχών σε ορεινές και δασώδεις περιοχές αποδείχτηκε πως καλλιεργούνταν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους συνολικά 429 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 3,50 μέτρων στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με πλήθος πειστηρίων που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση στους χώρους των φυτειών. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των καλλιεργητών βρίσκονται σε εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες ημέρες είχε εντοπιστεί -πάλι στον Μυλοπόταμο- ακόμα μία χασισοφυτεία. Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, τα δενδρύλλια κάνναβης που εντοπίστηκαν έφταναν μέχρι και τα τρία μέτρα. Και γι ‘αυτήν την περίπτωση οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών είναι σε εξέλιξη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments