Πολιτική

Έφη Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση πριμοδοτεί τις απολύσεις ενώ η ύφεση καλπάζει

Έφη Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση πριμοδοτεί τις απολύσεις ενώ η ύφεση καλπάζει
Έφη Αχτσιόγλου: Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η κυβέρνηση πριμοδοτεί τις απολύσεις την ώρα που η χώρα βρίσκεται ύφεση ρεκόρ.

«Οι εργαζόμενοι σε εποχικές επιχειρήσεις, οι οποίοι ήταν σε αναστολή εργασίας στις 30/6, απολύονται ελεύθερα ακόμα και αν η επιχείρηση επιδοτείται πλήρως από το κράτος για τις εργοδοτικές εισφορές», επισημαίνει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ. «Τη στιγμή που η ύφεση καταγράφει ιστορικό αρνητικό ρεκόρ στο 15,2% το β’ τρίμηνο και η ανεργία αυξάνεται διαρκώς, η κυβέρνηση πριμοδοτεί τις απολύσεις», τονίζει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Η ίδια, προσθέτει ότι «οι εργαζόμενοι σε εποχικές επιχειρήσεις, οι οποίοι ήταν σε αναστολή εργασίας στις 30 Ιουνίου, απολύονται ελεύθερα ακόμα και αν η επιχείρηση επιδοτείται πλήρως από το κράτος για τις εργοδοτικές εισφορές». «Πέρα από την εκδικητικότητα προς τους εργαζόμενους, η απόφαση των υπουργών Εργασίας και Οικονομικών επιβεβαιώνει -όπως εξ αρχής είχαμε τονίσει- ότι ούτε οι αναστολές συμβάσεων ούτε και το διαβόητο “Συν-Eργασία” θεσπίστηκαν για να προστατεύσουν τις θέσεις εργασίας και τα όσα αντίθετα έλεγε τότε ο κ. Βρούτσης ήταν μόνο για να θολώσει την αλήθεια» τονίζει η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ.

“Ούτε μία ώρα απλήρωτη δουλειά”

Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει την μερική οπισθοχώρηση Βρούτση, ο οποίος όμως επιμένει στις απλήρωτες υπερωρίες για λιγότερες ώρες. «Προειδοποιούμε ξανά το υπουργείο Εργασίας να μην διανοηθεί να φέρει στη Βουλή διάταξη που νομιμοποιεί την απλήρωτη και αδήλωτη εργασία ούτε για ένα λεπτό και να ακυρώσει κάθε σχέδιό του για περικοπές στο δώρο Χριστουγέννων», τονίζει η Έφη Αχτσιόγλου.

Αναλυτικά η δήλωσή της: Φαίνεται ότι η αντεργατική εμμονή συνδυάζεται με περίσσευμα αλαζονείας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο κ. Βρούτσης, μετά τις έντονες αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την άνευ προηγούμενου αντεργατική ρύθμιση που προωθεί, οπισθοχωρεί μερικώς αλλά επιμένει στις απλήρωτες υπερωρίες για λιγότερες ώρες. Την ίδια ώρα σχεδιάζει την επίσημη περικοπή του δώρου Χριστουγέννων για τους εργαζόμενους που τέθηκαν σε αναστολή.

Να είμαστε ξεκάθαροι. Δεν υπάρχει « περίπου» εργασιακός μεσαίωνας, η θέσπιση απλήρωτων υπερωριών είναι νομιμοποίηση της απλήρωτης εργασίας είτε πρόκειται για μία είτε για τρεις ώρες την ημέρα. Προειδοποιούμε ξανά το υπουργείο Εργασίας να μην διανοηθεί να φέρει στη Βουλή διάταξη που νομιμοποιεί την απλήρωτη και αδήλωτη εργασία ούτε για ένα λεπτό και να ακυρώσει κάθε σχέδιό του για περικοπές στο δώρο Χριστουγέννων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments